‘Ekolojik Okuryazarlık’

Diyarbakır’ın Kayapınar İlçe Belediyesi ve Karacadağ Kalkınma Ajansının ortaklaşa hazırlanan, ‘Doğayı sev geleceğini koru’ sloganıyla Ekolojik Okuryazarlık eğitimleri başladı. Kayapınar Belediyesine bağlı sera ve fidanlık alanında başlayan ve 5 gün sürecek eğitimde 25 öğretmen tarafından eğitim verilecek.

Haberler 16.02.2021 - 00:20 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar Belediyesinden konu ile ilgili yaplan açklamada, bugünün ihtiyaçlarn ve isteklerini gelecek nesillerin yaam frsatlarn azaltmadan, doaya zarar vermeden karlayabilmek yani sürdürülebilir kentsel yaamn bireylerin, topluluklarn yaamlarna olan etkilerini gösterebilmek için ekolojik okuryazarlk ile yaam, tüketim alkanlklarn doay ilk sraya koyarak yeniden tanmlanmas amaçland belirtildi.

FARKINDALIK VE BLNçLENDRME çALIMALARI

Bilinçli üretim ve tüketimi salayarak, doal kaynaklar koruyarak israf önlemek için, döngüsel ekonomi çerçevesinde atklar hammadde olarak kullanarak, yeni i imkanlar oluturmak Ekolojik Okuryazarl eitiminin temel amaçlarndan olduuna vurgu yaplan açklamada, Bu alanda da bu amaca hizmet edecek faaliyetler ile uygulamal eitimler verilecektir. Faaliyet ile çevre ve insan sal korunmasna yönelik önleyici faaliyetler gelitirilecek, kirlilik giderleri azaltlarak çevreye verilen zararlar giderilecek vatandalarmzn duyarllklar arttrlacaktr. Doann döngülerini, nasl ilediini ve bizlerin bu sistemle daha uyumlu bir ekilde yaayabilmek için neler yapabileceimizi fikrine dayanan Ekoloji Okuryazarl konusunu Kayapnar Belediyesi personeli verecektir. çevre dostu yaam tarzna sahip olmak için Sfr Atk Sisteminin gerekleri ve altyaps bu faaliyet ile Kayapnar ilçesindeki vatandalara verilecek, farkndalk ve bilinçlendirme çalmalar bu anlamda gerçekletirilecektir denildi.

Ana Sayfaya Git