Ekonomiye Kayyum Atanmıştır

Saadet Partisi (SP) Diyarbakır İl Başkanı Fesih Bozan, hükümetin Amerika merkezli bir firmadan danışmanlık alması ile ilgili olarak,“McKinsey Türkiye’ye atanmış bir kayyumdur” dedi.

Haberler 06.10.2018 - 09:07 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Bozan, partisinin il binasnda son gelimelere basn açklamas düzenledi. Açklamasna önceki gün Batmann Gercü ilçesindeki terör saldrsn knayarak balayan Bozan, Bar, huzur ve kardelikten bahsedenlerin her türlü terör, iddet, kan ve gözya aktmaktan artk vazgeçmeleri gerekmektedir diye konutu.

FESTVALN PTAL DORU OLMAMITIR

Diyarbakr Kültür ve Karpuz Festivalinin tasarruf tedbirleri kapsamnda iptal edilmesini eletiren Bozan, Bilindii gibi Diyarbakrn en önemli tantm ürünlerinden biri, Diyarbakr karpuzudur. 8incisi 22-23 Eylül tarihleri arasnda yaplmas planlanan festival, kamuda tasarruf tedbirleri bahanesiyle iki gün kala Belediye tarafndan iptal edildi. Diyarbakr için çok önemli olan bu tantc festivalin iptali doru olmamtr. Tasarrufsa baka yerlerde yaplmal diye düünüyoruz dedi.

ÜLKEDE BRLK BERABERLK VE HUZURU TEMN EDECEK DL KULLANILMALI

ABDli McKinsey irketinden danmanlk alnmasn Türk ekonomisine kayyum atamak olarak nitelendiren Bozan, unlar kaydetti:

Hazine ve Maliye Bakan Albayrak, McKinsey tartmalarna ilikin, yaplan yorumlara cehaletten deilse ihanettendir dedi. Ülke olarak, hem içerde hem darda zor bir süreç yaamaktayz. Her zamandan daha çok bar ve huzura ihtiyacmz vardr. Bata siyasi parti liderleri ve mensuplar olmak üzere herkesin bu ortam temin edecek bir dil ve üslubu kullanmas gerekir. Özellikle iktidarn buna daha çok dikkat etmesi gerekir. ktidar, kendisi gibi düünmeyen, farkl çözüm öneren herkesi hain diye itham etmektedir. Bu çok tehlikeli bir zihniyettir. ktidar yetkililerinin bu tavrdan acilen vazgeçmesi gerekiyor. Herkes biliyor ki bu McKinsey basit bir irket deildir. 90 yla yakn bir geçmii olan, ABD ve srailin çkarn gözeten, ABDnin sömürü kurumlarndan olan, ancak danmanlk klf giydirilmi uluslararas bir irkettir. Açk ve net olarak söylüyoruz, McKinsey Türkiyeye atanm bir kayyumdur. Bu iktidar kayyum atamakta rekor krm ve en sonunda kendine de kayyum atamtr. Bizi üzen, yürütülen yanl politikalardr, Türkiyeye danmanlk ismiyle de olsa ABDli bir irkete danmanlk ücretinin verilmesinden hicap duyuyoruz. Meclisimiz yok mu, Saytay ve Dantaymz yok mu? Ülkemiz ve Milletimiz bunu hak etmiyor.

HERKES FERYAT EDYOR

Son olarak son aylarda artan enflasyon ve zamlara deinen Bozan, Yüzme bilmeyen bir kiinin suya düerken boulmamak için çrpnmas gibi vatandalarmzda bugün, saanak yamur gibi yaan zamlarla boumaktadr. Doalgaz ve elektrie iki ayda yüzde 27 Sanayide yüzde 46.5 zam geldi. Her ne kadar Pazar ve marketteki enflasyon 3 katda olsa TÜK açklamasna göre enflasyon yüzde 24.5 la tavan yapt. Marketler pazarlar ate pahas. Sanayici, esnaf, nakliyeci, çifçi, frnc, içi, memur, emeklisi. Herkes feryat ediyor eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git