El ele verelim

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK tarafından kaçırılan çocuklarının bulunmasını isteyen 233 ailenin HDP sbinası önündeki eylemi 722'inci güne girildi. 6 yıl önce 14 yaşındayken İstanbul'da kaçırılan oğlu Tuncay için evlat nöbeti tutan Şevket Bingöl, eylemin yıl dönümü olan 3 Eylül'de herkesi HDP il binası önüne davet etti. Bingöl, " El ele verelim bu kanlı örgütü silelim" dedi.

Haberler 25.08.2021 - 00:32 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

3 Eylül 2019da HDP binas önünde oturma eylemi balatan 233 ailenin 721 gündür devam eden eyleminde, çocuklarna kavuan aile says 31e yükseldi.

TESLM OL GEL, BZ DE SEN ALIP EVE GDELM

stanbul Arnavutköyde 2014 ylnda Bana i buldular, ie gidiyorum diyerek evden çkan ve bir daha dönmeyen oullar Tuncay için ei Fatma ile birlikte 13 Eylül 2019dan bu yana HDP il binas önündeki oturma eylemini sürdüren, olundan kaçp teslim olmas çarsnda bulunan evket Bingöl, öyle konutu:

ki yl bitmek üzeredir buradayz, HDP bizim çocuklarmz götürdü, biz de çocuklarmz HDPden istiyoruz. Biz iki yldr buradayz, HDP biz Kürt partisiyiz diyor, peki hiç gelip yanmzda oturup demi mi Ben Kürt partisiyim Kürtlerin hakkn savunuyorum ve ben de PKKy knyorum, bu insanlarn çocuklarn istiyorum diye. Hayr demediler. HDP, kepenkleri kapatp kaçt bizden. Ben herkese sesleniyorum, bugün bizim çocuklarmz götürdüler, yarn sizin çocuklarnz da götürürler. El ele verelim, bu kanl örgütü silelim, HDPyi bitirelim, bu ailelerin çocuklar gitmi baka ailelerin çocuklar gitmesin, bugün bu ailelerin cierlerini yakmlar, baka ailelerin cierini yakmasnlar. 3 Eylülde herkesi buraya davet ediyorum, herkes gelsin el birliiyle, kardeçe el ele tutualm bu PKKy ve HDPyi aramzdan silelim. HDP, PKKnn sa koludur. PKK gelip çocuklarmz götürmüyor, HDP çocuklarmz götürüp parayla PKKya satyor. Bu parayla kendi çocuklarn d ülkelerde okutuyor, ama bizim çocuklarmz maaralarda ölüme terk ediliyor. Kaçrlanlarn hepsi gariban Kürtlerin çocuklar. Benim oluma çarm var; Tuncay olum beni görüyor ya da duyuyorsan kaç, nerede Türk askeri ve polisi görürsen teslim ol. Onlar bulamyorsan Pemergeye teslim ol. Burada ikence yok, ceza yok. Bak 31 tane kardein geldi, aileleri alp gitti. Ben seni almadan buradan ayrlmayacam. 6 yldr peinde geziyorum. Teslim ol gel, biz de seni alp gidelim.

Ana Sayfaya Git