El emeğini satarak engellerine ışık tutuyorlar

Diyarbakır’ın merkez Kayapınar ilçesinde engelliler, el emeği ile çeşitli objeler yaparak engellerine ışık tuttu.

Haberler 11.07.2018 - 09:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kayapnar ilçe belediyesinin, engellilere yönelik el becerilerini gelitirmek adna verdikleri malzemeler ile el emei göz nuru objeler yapan engelliler, bunlar sata sunarak kendilerine bütçe salyor. Engelsiz Yaam Merkezinde bulunan engelli gençler el sanatlar ile çeitli objeler yaparak kendilerine gelir salyor. Hem el kaslar hem de zihinsel olarak bir etki oluturmak adna yaplan bu objeler son dokunulardan sonra açlan kermeslerde sata sunulup getirileri engelliler arasnda paylalyor.

Engelsiz Yaam Merkezi el sanat öretmeni Naciye Karaka Hara, gençlerin yaptklar her objenin el kaslarna ve zihinsel engellerine iyi geldiini belirtti. Karaka Hara, Burada çocuklara deiik etkinlikler gösteriyoruz. Ahap, kuma boyama, mum, tak tasarm, teraryum süsleri, kokulu talar ve daha birçok objeleri yaparak güzel iler çkartyorlar. Bunlar baarmalar bence çok güzel bir ey, normal bir insann yapabilecei eyleri yapabiliyorlar ve bu güveni onlara verdiimiz için çok mutluyuz dedi.

Yaptklar objeler ek gelir ve zeka geliimi salyor

Yaplan her objenin hem ek gelir saladn hem de zihinsel olarak geliimden dolay rapordan dütüünü vurgulayan Karaka, Yaptklar süs eyalar, ahap yaptrmalar evde objeler olarak da kullanlyor. Yaptklar her obje onlara bir ek gelir salyor. Bunlarn satn kermes düzenleyerek yapyoruz. Bu satlar eit ekilde herkese bölünerek ek gelir salanyor. Boncuk saymada zekalar geliiyor hatta rapordan düen olabiliyor diye konutu.

Bedensel engelli olan Hasret Okman, yaptklar objelerden mutlu olduklarn söyledi. Okman, Malzemelerden çeitli objeler çkartyoruz. Fos fos, dolap süsleri, mumluklar, çeitli süsler yapyoruz. Bunlar da kermeslerde satacaz. Bunlarn ücretini örenciler arasnda datacaz. El kaslarmza iyi geliyor bu avantaj salayan Kayapnar Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ozan Balcya engelsiz yaam ailesi olarak teekkür ediyoruz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git