Elçi anıldı

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 5 yıl önce 2 polisin şehit olduğu terör saldırısında hayatını kaybeden Elçi için anma töreni düzenlendi

Haberler 30.11.2020 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde, 5 yl önce 2 polisin ehit dütüü terör saldrsnda yaamn yitiren eski Diyarbakr Baro Bakan Tahir Elçi, düzenlenen törenle anld.

Diyarbakr Adliyesi önünde toplanan ve aralarnda HDP E Genel Bakan Mithat Sancar ile Tahir Elçinin ei Türkan Elçinin bulunduu bir grup, terör saldrsnn gerçekletirildii Dört Ayakl Minarenin bulunduu Yenikap Sokana kadar yürüdü.

Baro Bakan Cihan Aydn, burada yapt konumada, Elçinin öldürülmesinin üzerinden 5 yl geçtiini anmsatarak, Gözün arkada kalmasn sevgili Bakan, binlerce meslektan senin braktn yerden kararllkla adalet ve insan haklar mücadelesini sürdürmektedir. Demokratik, özgür ve bar içinde bir yaam hayalin, bizim de hayalimiz. Dülerinin ve dülerimizin savunucusu olmaya, bunlar için mücadele etmeye devam edeceiz. diye konutu.

Daha sonra merkez Balar ilçesindeki Yeniköy Mezarlnda Tahir Elçinin mezar banda düzenlenen törende konuan HDP E Genel Bakan Sancar, Elçi için adaletin bir tutku olduunu söyledi.

Bu ülkede çözüm ve bar için her daim urat, bu hayalin peinden kotu. diyen Sancar, konumasn öyle sürdürdü: Adaleti salamak için hepimiz üzerimize düeni yapmak zorundayz. Adaleti bar için vazgeçilmez bir art olarak görüyordu, Tahir. O nedenle bu kadar tutkuyla adalet arayndayd. Bu ülkede Kürt sorununun demokratik çözümü bar getirecektir. Bar demokratik çözümün önünü açacaktr. Ama bütün bunlar için önce adalet. Senin mirasnn yerde kalmamas, tutkunun ve hayalinin gerçek olmas için elimizden geleni yapmaya söz veriyoruz. nallah seni bu topran altnda rahat uyutacaz.

Elçinin mezarna karanfil brakld.

Sur ilçesinde, 28 Kasm 2015te, Diyarbakr Barosu tarafndan, terör saldrlarnda zarar gören tarihi Dört Ayakl Minareye dikkati çekmek amacyla basn açklamas düzenlenmi, açklamann ardndan teröristlerin saldrs sonucu polis memurlar Ahmet çiftaslan ve Cengiz Erdur ehit olmu, çkan olaylarda Tahir Elçi hayatn kaybetmiti.

Ana Sayfaya Git