Elçi suikastinde üç polis şüpheli!

4 yıl önce Tarihi Dört Ayaklı Minare önünde öldürülen Tahir Elçi cinayetinde flaş gelişme yaşandı. 3 polis "şüpheli sıfatıyla" ifadesi alınırken, Başsavcı Yavuz soruşturmanın dava aşamasına geldiğini açıkladı.

Haberler 13.02.2020 - 00:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

HABER MERKEZ

Diyarbakr Baro Bakan Tahir Elçinin tarihi Dört Ayakl Minare önünde basn açklamas yapt srada çkan çatmada öldürülmesiyle ilgili yürütülen soruturmada Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl, 3 polisin üpheli sfatyla ifadesini ald. Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Ahmet Yavuz, 3 polisin üpheli sfatyla ifadesinin alnmasna ilikin, Bundan sonra artk soruturma aamas tamamlanp, dava aamasna geçilecek dedi.

3 POLS MEMURU FADE VERD

Sur ilçesinde 28 Kasm 2015 günü, basn açklamas yapt srada PKKllar ile güvenlik güçleri arasnda çkan çatmada bana isabet eden kurunla yaamn yitiren Diyarbakr Baro Bakan Tahir Elçinin ölümü ile ilgili yürütülen soruturma sürüyor. Olay srasnda silahlarn kullandklar kameralara yansyan 3 polis, güvenlik gerekçesiyle baka illere tayin edildi. Soruturmay yürüten Diyarbakr Cumhuriyet Basavcl, 9 ve 10 Ocak günleri, 3 polisin üpheli sfatyla ifadelerini ald. üpheli polislerden 2si Ses ve Görüntü Biliim Sistemi (SEGBS) üzerinden, biri de savcla gelerek ifade verdi.

OLAY ESNASINDA ELçY GÖRMEDM

fadesi alnan ve olay srasnda yaralanan üpheli polislerden S.T., suçlamalar kabul etmedi. Olay annda at menzilinde kimsenin olmadn, silah seslerini duyduktan bir dakika sonra önünden bir kiinin geçtiini anlatan S.T., Bu ahsa ate etmeye baladm. Hemen arkasndan bir ahs daha geçti. Ben bu ahsa da ate etmeye baladm. Hatrladm kadaryla 5-6 el ate ettim. ahs beni geçtikten sonra arkas dönük vaziyette bana bir el ate etti. Sol karn boluumdan yaralandm. Yaralandktan sonra herhangi bir ekilde ate etmedim. Ben olay esnasnda Tahir Elçiyi görmedim. Bulunduum konum itibariyle Dört Ayakl Minareyi bile göremiyordum. Olay annda ate ederken at menzilimde kimse yoktu. Bu nedenle suçlamalar kabul etmiyorum. Tahir Elçiyi ben öldürmedim. Olay annda teröristleri etkisiz hale getirmek için ate ettim dedi.

ELç BENM ATI MENZLMDE DELD

üpheli polis memuru F.T. de Tahir Elçiye ate etmediini ve vurulma ann görmediini söyledi. Tahir Elçinin kendi at menzilinde olmadn savunan F.T. ifadesinde unlar söyledi:

Tahir Elçinin vurulma ann görmedim. Tahir Elçiye ben ate etmedim. Tahir Elçi benim at menzilimde deildi. Kimin vurduunu bilmiyorum, suçlamalar kabul etmiyorum. Sur içinden bizim bulunduumuz gruba doru silah sesleri gelmekteydi. Sonradan yaptmz tespitlerde buralarda hendekler olduunu gördük. Ben bu olayn teröristler tarafndan planlandn düünüyorum. Olay yerinde kimlik tespiti yaplan teröristlerin siyasi ve askeri eitim aldklarn biliyorduk. Tahminim suikast için oraya gelmilerdi.

VURMA ANINI BEN GÖRMEDM

M.S. ise suçlamalar kabul etmediini ifade ederek, Ben vurulma ann görmedim. Ben ve dier emniyet mensubu arkadalar, elinde silah tutan ahsa doru ate ettik. Öndeki ahsa ben ate etmedim. Dier emniyet mensubu arkadalarn öndeki ahsa ate edip etmediklerini görmedim. Zira öndeki ahsn elinde silah görmedim. Tahir Elçiyi vuran kii ya da kiileri bilmiyorum. Ben olay annda silahl ahs durdurmak için ate ettim. Tahir Elçiyi ben vurmadm, suçlamalar kabul etmiyorum diye konutu.

SORUTURMA DAVA AAMASINDA

Öte yandan, Diyarbakr Cumhuriyet Basavcs Ahmet Yavuz, Elçi cinayeti soruturmasna ilikin açklamalarda bulundu. Basavc Yavuz, Bildiiniz gibi soruturma 4 yl akn bir süredir sürüyor. Titizlikle devam ediyor. Tamamlanmak üzere olduunu daha önce belirtmitik. Son aamalarna geldik ifade alma ilemlerini de tamamladk. Bundan sonra artk soruturma tamamlanp dava aamasna geçilecek. uanda 3 üphelinin ifadesi alnd. Hangi suçla ilgili sorgulandn iddianame açklandnda söylenecek uanda soruturma gizli dedi.

Ana Sayfaya Git