‘Elçi toplumun hafızasından silinmeye çalışılıyor'

Diyarbakır Barosu, 28 Kasım 2015 tarihinde Sur ilçesinde yer alan Dört Ayaklı Minare’nin önünde öldürülen başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin ortaya çıkarılması talebiyle 144’üncü hafta eylemini Diyarbakır Adliyesi önünde gerçekleştirdi. Eyleme, Baro Başkanı Ahmet Özmen ve avukatlar cübbeleriyle katıldı. Eylem sırasında “Em te jibîr nakin/Seni Unutmayacağız” yazılı pankart taşındı.

Haberler 06.10.2018 - 09:13 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Barosu, 28 Kasm 2015 tarihinde Sur ilçesinde yer alan Dört Ayakl Minarenin önünde öldürülen bakanlar Tahir Elçinin faillerinin ortaya çkarlmas talebiyle 144üncü hafta eylemini Diyarbakr Adliyesi önünde gerçekletirdi. Eyleme, Baro Bakan Ahmet Özmen ve avukatlar cübbeleriyle katld. Eylem srasnda Em te jibr nakin/Seni Unutmayacaz yazl pankart tand.

EVRENSEL HUKUK LKELERNE SALDIRIYDI

Eylemde konuan Baro Bakan Özmen, Tahir Elçiye yaplan saldrnn toplumun bir arada yaamasna yaplan bir saldr olduunu belirterek, Tahir Elçiye yaplan saldr adalete saldryd. Vicdana saldryd. Hukukun üstünlüüne saldryd. nsan haklarna, insan onuruna, insanl var eden tüm deerlere, evrensel hukuk ilkelerine bir saldryd. Tahir Elçinin ahsnda tüm bu deerlere saldrld diye konutu.

SÖZLER TUTULMADI

Bugüne kadar Tahir Elçi cinayetinin aydnlatlmas için balatlan hukuksal giriimlerin hiçbirinin sonuç vermediini ifade eden Özmen, Tahir Elçi cinayetinin aydnlatlmas için hukuksal giriimlerimiz, yerel veya merkezi düzeyde yapm olduumuz giriimlerde bize verilen sözler tutulmad. Braknz bu sözleri tutmay, Tahir Elçi soruturma dosyasna dair, Tahir Elçinin savunduu deerlere dair tek bir söz dahi iitmedik dedi.

TOPLUM ELçY UNUTMAYACAK

Tahir Elçinin toplumsal hafzadan silinmeye çalldna dikkat çeken Özmen, Tahir Elçinin adnn verildii parklarn isimleri deitirildi. Sokaklarn isimleri deitirildi. Tahir Elçi toplumun belleinden, hafzasndan silinmeye çalld. Ama bilinmelidir ki Tahir Elçinin savunduklar, inandklar ve mücadelesini verdii deerler, bu toplumun özüdür, kimlikleridir, birlikteliidir, Mezopotamyann mayasdr. Hukukun kendisidir, adalettin kendisidir. Toplum asla ve asla ne Tahir Elçiyi ne de savunduu deerleri unutmayacak diye kaydetti.

BÜYÜK BR HUKUKçUYDU

Tahir Elçinin 90l yllarda yaanan birçok insan haklar ihlallerini, birçok cinayeti aydnlatm, büyük bir hukukçu ve avukat olduunu hatrlatan Özmen, Tahir Elçinin faillerinin bulunmas yönündeki sorumluluk sadece biz hukukçulara ve avukatlara dümüyor, toplumun tüm bireylerine, Türkiye toplumunda yaayan herkese Tahir Elçinin faillerinin bulunmas yönünde sorumluluk düüyor. Biz Tahir Elçinin faillerini bulana kadar yarg karsna çkarana kadar, hak ettikleri cezay alana kadar bu mücadeleyi devam ettireceiz dedi.

Açklama, 5 dakikalk oturma eylemiyle son buldu.

Ana Sayfaya Git