Elçi'nin soruşturması etkin yürütülmüyor!

Sur’da katledilen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için düzenlenen eylemde, faillerin belli olduğu, ancak tek bir kişinin dahi soruşturma dosyasında ifadeye çağırılmadığı vurgulanarak, "soruşturma etkin yürütülmüyor" iddiasında bulunuldu.

Haberler 25.03.2017 - 10:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Barosu, Surda öldürülen bakanlar Tahir Elçinin faillerinin bulunmas, soruturma dosyasnn hzl ve etkili yürütülmesi talebiyle adliye önünde 69uncu kez topland. Avukatlarn cübbeleriyle katld eylemde, Kürtçe ve Türkçe Seni Unutmayacaz pankart açld. Bu haftaki eyleme CHP stanbul Milletvekili Sezgin Tanrkulu da katld. Açklamada konuan Baro Bakan Ahmet Özmen, Elçinin failleri ve olayn arkasndaki karanlk güçlerin aça çkmas için eylemin devam edeceini ifade etti.

TEK BR K DAH FADEYE çAIRILMADI

Sezgin Tanrkulu ise, Elçinin yaklak 15 ay önce katledildiini, ömrünün mücadeleyle geçtiini anmsatt. Tanrkulu, imdi ayn akbete kendi soruturma dosyasnn maruz kalmas bizler açsndan utanç vericidir. Maalesef 15 aylk süre içinde etkin bir soruturma yaplmad. Gerçek faillerin aça çkmas yönünde bir çabann olmadn biliyoruz. Ayn gün bo kovanlar toplansayd olay yerinde, belki bugün failler ortaya çkm olacakt. uanda bile Yenikap Sokakta görevliler ile ilgili olarak bir ilem yaplsa muhtemel failler de ortaya çkacaktr. çünkü olayn olduu anda atein hangi taraftan yapld bellidir. Aa yukar kimin olduu bellidir. Ama hiç kimse üpheli dahi soruturma dosyasnda ifadeye çarlmad. Bu bile tek bana soruturmann etkin bir ekilde yürütülmediini gösteriyor. Bizler sa olduumuz sürece Diyarbakr Barosu var olduu sürece bu anmay yapacaz. Faillerin aça çkmas için çabamz sürecek dedi. Açklamann ardndan 5 dakikalk oturma eyleminde bulunuldu.

Ana Sayfaya Git