Elektrik kontağından çıkan yangın fabrikayı kül etti

Diyarbakır'da elektrik kontağından çıkan yangın, kilitli parke taşı fabrikasını kullanılamaz hale getirdi.

Haberler 16.08.2019 - 00:27 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Sur ilçesinde bulunan kilitli parke ta fabrikas elektrik kontandan çkan yangn nedeniyle kullanlamaz hale geldi.

Yangn, Diyarbakr-Silvan Karayolunun 7nci kilometresinde önceki gece saat 04.00 sralarnda meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, Ktlbl Mahallesinde bulunan kilitli parke ta farikas elektrik konta nedeniyle yand.

Haber verilmesi üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edildi. tfaiye ekipleri olay yerine anz yangn ihbaryla geldii için fabrika yangnn söndürmekte yetersiz kald. Ekipler daha sonra takviye isteyerek yaklak 2 saate yangn kontrol altna ald.

çkan yangnla ilgili konuan fabrika ortaklarndan Ramazan Elbat, Fabrikamz yaklak 5 yldr üretim yapmaktayd. Daha önce burada bir fabrika vard ancak atl durumdayd buray toparladk, istihdam ettik ve yeni makinalar aldk. Yaklak 40 çalanmz var, aileleri de hesaplarsak 200e yakn kii buradan ekmeini kazanyor. Fabrikamz elektrik kontandan çkan bir kvlcmla iç izolasyonun yanmas sonucu yangn tüm fabrikay sard. Kvlcmlar yaklak 2000 litrelik yakt deposuna sçramasyla patlama meydana geliyor ve meydana gelen patlama nedeniyle yangn fabrikann geneline yaylyor. Bundan dolay söndürülmesi uzun süre ald çünkü yanan yan söndürülmesi zordur. dedi.

Elbat,u an fabrika bitik durumda üzüntümüz bu kadar insann isiz kalmas, madur olmasdr. Gelen içi arkadalarn o göz yalar bizi çok etkiledi. Buradaki maddi zarardan çok onlarn o ruh hali bizi etkiledi. Taktiri ilahi kaderde bu da varm, malum bölgemizde zaten isizlik sorunu var. Birkaç arkadan bir araya gelerek oluturduklar bu i yerinin yanmas, içilerin isiz kalmasndan dolay üzüntülüyüz.

Devletten destek beklediklerini söyleyen Elbat, Malum u anda Türkiyenin içerisinde bulunduu ekonomik artlar ortada. Ekonomik olarak bir burhan içerisindeyiz, iletmeler kapanyor devlet isizliin olmamas için yatrmlar, tevikler de bulunuyor. Bölgemiz kan alayan bir bölge bu konuda devletin duyarl olmasn bu kakar istihdam salayan bir iletmeye el atmalarn en azndan bir tevikle yeni makine alnp bu insanlarn i sahibi olmalarn bekliyoruz. eklinde konutu.

Fabrika bekçisi Ramazan çerik de yangn fark ettii gibi itfaiye ekiplerine ve fabrika sahiplerine haber verdiini söyledi. çerik, yangnn çkmas ve fabrikann tümüne yaylma süresinin en fazla 15-20 dakika içerisinde olduunu ifade etti.

Ana Sayfaya Git