Elektrik telleri kopunca evde yangın çıktı

Diyarbakır’da bir eve yakın olan elektrik tellerinin kopması sonucu yangın çıktı.

Haberler 12.06.2018 - 10:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Kayapnar ilçesinde bir eve yakn olan elektrik tellerinin kopmas sonucu evde yangn çkt.

Olay, dün saat 18.00 sralarnda Huzurevleri Mahallesi 26nc Sokakta bulunan bir evde meydana geldi. Konuyla ilgili olarak konuan ev sahibi Ramazan çiçek, evlerinin yaknnda bulunan elektrik telleri kopunca yangn çktn ve damda bulunan çanan dütüünü söyledi.

çanak düünce patlama meydana geldiini anlatan çiçek, Evimin yandna dair telefon gelince eve geldim. Evde alevler çktn gördüm. Odaya girdiimde dumandan dolay içerisi kapkaranlkt, göz gözü görmüyordu. Battaniyeyi üstüme atp, atei suyla söndürmeye çaltm. çok ükür, eime ve çocuklarma bir ey olmad. Biraz mal kayb var ama ben DEDAtan ikyetçiyim. DEDA mahkemeye vereceim. Yukarda üç faz var ve bunlarn patlamasyla yangn gerçekleiyor. Yani 380 voltluk elektrik, kablonun kopmasyla damda üç fazdan çanaa atyor. çanaa dümesiyle elembirin patlamas bir oluyor. O srada televizyon da patlyor, komple yanyor. Televizyonun patlamasyla hem bizim ev hem de alt katta abimin evi yanm. Evde eim ve kzm, alt katta abim ve yengem vard. Zehirlenme vakas oldu. dedi.

Pencerenin önünden elektrik kablolarnn geçmesinin mantksz olduunu anlatan çiçek, sözlerini öyle tamamlad: Biz kaç defa DEDAa, Bu telleri buradan ayrn. diye haber verdik. Bunun hemen kapnn önünden geçmesi doru deildir. Diyoruz ama kendi bildiklerini yapyorlar. Bizi muhatap bile almyorlar. Ben bunun için onlar mahkemeye vereceim. Bu bir suçtur. Yani pencerenin önünden elektriin geçmesi manta smyor.

Ana Sayfaya Git