Elinden kalemi aldılar, silah verdiler

Diyarbakır annelerinin, dağa kaçırılan çocukları için HDP İl Başkanlığı binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

Haberler 04.12.2020 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Diyarbakr annelerinin 3 Eylül 2019da balatt oturma eylemi 458. gününde sürüyor.

Vandan 9 yl önce 15 yanda daa kaçrlan kz eyma Sancar için oturma eylemini sürdüren Nazl Sancar, eyleme evlatlarna kavuuncaya kadar devam edeceklerini söyledi.

9 yldr kzndan haber alamadn belirten Sancar, Kzmn hayalini çaldlar. Kzmn elimden kalem aldlar, silah verdiler. Benim kzm hayalleri okumakt. ifadesini kulland.

Sancar, teslim olmas çars yapt kzna, Kzm, devlet güçlerine teslim ol. Senin elinden kalem alp silah verdiler. Gel kzm onlar haindir, onlarn içinde kalma. Gel devletimize teslim ol. diye seslendi.

BRLK OLALIM VE EVLATLARIMIZI STEYELM

Daa 2015te kaçrlan olu Adil Kabakl için Gaziantepten gelerek evlat nöbetine katlan anne Cennet Kabakl ise olunun çok özlediini dile getirdi.

Kabakl, unlar kaydetti:

Olumu HDP ald, PKKya verdi. Ben evladm istiyorum. HDPnin parma var içinde. Ne istediler benim evladmdan? Buradan dier illere de sesleniyorum. çocuklar kaçrlan annelere, babalara sesleniyorum; gelsinler, birlik olalm ve evlatlarmz isteyelim. Dadaki evlatlarn indirsinler. Gelsinler, korkmasnlar.

Ana Sayfaya Git