Elinize ne geçti?

Bağlar'da "hortlak" gibi sokağa çıkan yüzü maskeli teröristler halka hizmet veren, çöpleri temizleyen işçileri silahla tehdip edip, çöp kamyonunu ateşe verdi. Saldırı büyük tepki görürken, Bağlar halkı saldırganlara "elinize ne geçti" diye sordu?

Haberler 28.07.2020 - 11:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Merkez Balar Belediyesine ait temizlik aracnn dün akam saatlerinde, yüzleri maskeli ve silahl bir grup tarafndan atee verilmesi, ilçe halknn tepkisine neden oldu. Balar Belediye Bakan AK Partili Hüseyin Beyolu ise, Bunlar iyi bilmelidirler ki Balarda hizmetimiz devam edecektir dedi.

Balar Belediyesine ait temizlik arac, dün akam Yunus Emre Mahallesi Nükhet Cokun Caddesinde yüzleri maskeli ve silahl bir grup tarafndan durduruldu. Araç, içerisinde bulunan temizlik çalanlar indirildikten sonra atee verildi. hbar üzerine bölgeye itfaiye, polis ve salk ekipleri sevk edildi. tfaiyenin müdahalesiyle söndürülen araç, kullanlmaz hale geldi.

`TAHAMMÜL EDEMYORLAR

Bölgeye belediye tarafndan yeni bir çöp arac tahsis edilirken, ilçe halk, hizmet aracnn yaklmasna tepki gösterdi. Mahallede oturan Selman Yaz, memleketin daha önceki yönetimlerden dolay hizmete alk olmadn belirterek, u anki yönetimin hizmetlerine kar bir çekememezlik var. Baz yaplar bu çalmalar gördükleri için tahammül edemiyorlar. Tahammül edemedikleri için de böyle çirkin saldrlara yer veriyorlar. Biz bunu lanetle knyoruz. Hiçbir ekilde pes etmeyeceiz. Gerekli cevap onlara verilecektir. Bakanmz sayesinde de daha güzel projeleri görüyoruz. nallah bu yaptklar da yanlarna kar kalmayacaktr. Hiçbir zaman kalmad, kalmayacak dedi.

ER ODAKLARI TEKRAR FAALYETE GEçMEK STYOR

Kudbettin Bilge ise yllar sonra ilçeye hizmetin geldiini ifade ederek, Bunu çekemeyenler var. Bakanmz ve devletimizi karalamaya çalyorlar. Provokatörler yine i bandalar. Huzur ortam geldi ve bu ortam istemeyen er odaklar tekrardan faaliyete geçmek istiyorlar. Balara ve Diyarbakra hizmet geldi. Bakanmz da ylmayacaktr. Biz de onlarn yanndayz. Olay lanetliyorum ve knyorum diye konutu.

KAOS STEMYORUZ, HUZUR STYORUZ

Yaanan saldrya tepkiler ç gibi büyüdü. Sosyal medya üzerinden paylamlarda bulunan vatandalar, hain saldrnn halkn malna ve huzuruna yapldna dikkat çekerek, Balara 20 yl sonra hizmet belediyecilii gelmesinin terör odaklarn rahatsz ettiini dile getirip olay sert ifadelerle knad. Artk kaos ve huzursuzluk istemiyoruz diyen vatandalar, halkn kurumu olan belediye aracna yaplan saldry kendilerine yaplm olarak kabul ettiklerini kaydetti. Saldrya, siyasiler ve sivil toplum örgütlerinin yan sra Türkiyenin her yerinden vatandalar da sosyal medya üzerinden tepki gösterdi.

BALARDA HZMETMZ DEVAM EDECEK

Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolu, yüzleri maskeli 4 teröristin temizlik aracnn önüne keserek, silah tehdidi ile çalanlar indirdiklerini belirterek öyle konutu:

Havaya 4 el ate ettikten sonra yanlarnda getirdikleri bir bidon benzinle aracmz yakyorlar. Bu terör olayn iddetle lanetliyorum. Bunlar iyi bilmelidirler ki Balarda hizmetimiz devam edecektir. Halkmz müsterih olsun hizmetlerimiz artarak devam edecektir. Biz halkmzn emrinde ve hizmetindeyiz. Olay olduktan sonra olay yerine intikal ettim. Arac söndürdükten sonra oraya esnaf ve mahalle sakinleri geldi. unu gördük ki, Balar halk ciddi bir ekilde bize ve belediyesine sahip çkt. Halk, oradaki bu terör olaylarn iddetle knad. Biz de halkmza teekkür ederiz. Balarda 20 yldr hizmet yaplmyor. 1,5 yldr göreve geldik. 20 ylda yaplmayan hizmeti Balara yaptk. Buna bütün halk ahittir. Halkmz bu hizmete sahip çkyor. Bu terör olaylarna halkmz prim vermiyor ve vermeyecektir. Bugün de olayn meydana geldii mahalleyi ve sakinlerini ziyaret ettim. unu gördük ki halk kenetlenmi, bize ve belediyesine sahip çkmtr.

Ana Sayfaya Git