Eller yağmur için semada

Diyarbakır'da, bölgede yaklaşık bir aydır yağış olmaması nedeniyle toplanan yüzlerce kadın ve erkek, Bağlar ilçesindeki Batıkent Meydanı'nda namaz kılarak, yağmur duası yaptı. Etkinliğe katılanların çoğunluğunun ceketlerini ters giymesi dikkati çekti.

Haberler 25.04.2022 - 01:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

TTHADUL ULEMA öncülüünde bir araya gelen Diyarbakrllar, uzun süredir devam eden kurakln bitmesi için duada bulundular.

Yamur yalaryla bilinen Nisan aynn kurak geçmesi bata çiftçiler olmak üzere bölge halkn endielendiriyor. Mevsim scaklklar kendini hissettirmeden yamurun yamasn bekleyen bölge halk, mevcut kurakln sona ermesi yönünde Diyarbakr merkez Yeniehir ilçesi Batkent Meydannda bir araya geldi.

Alimler ve Medreseler Birlii (TTHADUL ULEMA) tarafndan düzenlenen yamur duas program Ammar Zerenin Kuran- Kerim tilavetiyle balad.

Mevcut kurakln neden olduu sonuçlar ile yamurun yamamasnn manevi boyutuna ilikin konuan TTHADUL ULEMA üyesi Molla Beir Varol, yaanan kurakla vurgu yaparak dünyann imtihan yeri olduunu hatrlatt.

ALLAH; KULLARININ YAPILARINI, KABLYET VE YETENEKLERN BLEREK RIZIKLARINI GÖNDERMEKTEDR

Yaplan zulüm ve hakszlklarn Allah katnda kaydedildiini belirten Varol, Allah bir kiiye veya topluma musibet verecekse bu onun için zor durum deildir. Kimse de kendine verilen cezadan da kurtulamaz. Tövbe, kiinin günahlarndan dönmesidir. man edip salih amel ileyenlerin de Allah günahlarn affettii gibi tövbelerini de kabul eder. Allah, yaplan iyiliklerin karlklarn fazlasyla verir. Yani Allah kulunu affetmek için sebep aryor. dedi.

Varol, Allaha kar asi olanlar dümanlk besleyerek günahkr olurlar. Allahn azab da onlara kar hem dünyada hem de ahirette oldukça iddetlidir. Eer Allah-u Teala nimetlerini tamamen yadrsa insanlar arasnda zulüm çoalacaktr. Allah; kullarnn yaplarn, kabiliyet ve yeteneklerini bilerek rzklarn göndermektedir. Rzkn bolluu kiinin çalmasna endeksli bir durum deildir, tamamen Allahn takdirindedir. ifadelerini kulland.

NSANLARIN BAINA GELEN MUSBETLER ALLAH GAZABINDAN DEL, KLERN AMELNDEN KAYNAKLANIYOR

Hiçbir zaman Müslümanlarn Allahn merhametinden ümitlerini kesmemesi gerektiinin altn çizen Varol, ayn ekilde azaptan ve cezadan da emin olmamas gerektiini belirterek unlar söyledi:

nsanolu gafil olduu gibi Allah kendini kuluna hatrlatr, rahmetini geniletir. Bugün belki birçok insanmzn gönlünde ümitsizlik yatyor. nallah Allah-u Teala insanlarn içindeki darl ve ümitsizlii yamurla kaldracaktr. Unutulmamaldr ki insanlarn bana gelen musibetler Allah gazabndan deil, kiilerin amelinden kaynaklanyor. Bizler Rabbimizi unutsak dahi o bela ve skntlarla kendini unutturmaz, hatrlatr. Rabbini unutanlarn üzerlerine yaan bela ve musibetleri komu ülkelerden görüyoruz. Kafirlerin azaplar da ahiret gününe ertelenmitir. çünkü onlarn yerleri ebedi cehennemdir.

Varolun konumasnn ardndan TTHADUL ULEMA Yönetim Kurulu Üyelerinden Molla Abdulkuddus Yalçn tarafndan yamur namaz klnd. Okunan hutbe sonras yaplan dua esnasnda yamur duasna katlanlar ceket ve hrka gibi üst giysilerini ters giyerek duaya elik etti. Program ikindi namaz ile sona erdi.

Ana Sayfaya Git