Emniyet eylem saatlerinin değiştirilmesini istedi

Diyarbakır Adliyesi önünde adalet arayışlarını sürdüren Karaaslan ailesi fertlerini, olası bir saldırı ihtimali konusunda uyaran polisler, eylem saatlerini her gün değiştirmelerini istedi.

Haberler 02.12.2021 - 10:04 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR - Diyarbakrn Bismil ilçesine bal krsal Katl Mahallesinde 18 Temmuz 2020 tarihinde üvey kardeler arasnda arazi anlamazl nedeniyle çkan kavgada öldürülen Hamdiye k (61) ve olu Kadir Karaarslann yaknlar, dün yine Diyarbakr Adliyesi önündeydi.

Dini nikahl ei ve olunu öldürmekten 5 çocuu ile birlikte tutuklu bulunan korucuba Mahmut Karaaslan ve korucu olan olu Sidar Karaaslan, yarglandklar davann 22 Ekim günü görülen son durumas haklarnda yeni bir iddianame daha hazrlanmasna ramen artc ekilde ara celsede tahliye edildi.

Her iki sann 10 milyon TL rüvet karlnda tahliye edildikleri iddiasnda bulunan öldürülen kn yaknlar, katil zanllarnn darda olmasndan kaynakl can güvenlikleri olmad gerekçesiyle adliye önünde eyleme balamt.

TUTUKLANSINLAR

çoluk çocuk adliye önüne gelen aile fertleri, ellerinde tadklar pankart ve dövizlerle her iki katil zanlsnn yeniden tutuklanmalarn istedi.

EYLEM SAATN DETRN

Her gün 12.00-13.30 arasnda adliye önüne gelen aile fertlerini olas bir saldr ihtimaline kar uyarda bulunan polisler, önlem olarak adliye önündeki eylem saatlerini her gün deitirmelerini istedi.

Ana Sayfaya Git