Emniyetten bayram tedbirleri

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, vatandaşların, bayram tatilini huzur ve güven içinde geçirmesi için gerekli tedbirlerin alınması talimatını verdi.

Haberler 14.08.2018 - 09:35 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, vatandalarn, Kurban Bayram tatilini huzur ve güven içinde geçirmesi için gerekli tedbirlerin alnmas talimatn verdi.

Uzunkaya imzasyla 81 il Emniyet Müdürlüüne gönderilen yazya göre, l Emniyet Müdürlüklerinden, ehirler aras otobüs terminali, gar, hava, deniz limanlar ile meydanlar, alveri merkezleri, çar ve pazarlar ile kurban sat yerleri, park ve bahçeler, otobüs duraklar, toplu tama araçlar gibi yerlerde insan ve araç younluklar dikkati alnarak gerekli kontrollerin arttrlmas, üpheli ahslara ve araçlara yönelik uygulamalar yaplacak.

Muhtemelen olaylarn önlenmesi, vatandalarn huzurunu bozan veya bozacak davranlarn men edilmesi ve aranan kiilerin yakalanmas amacyla, umuma açk istirahat ve elence yerlerinin bayram tatili süresince vatandalarn rahatsz edilmemesine özen gösterilerek kontrol edilmesi salanacak.

Vatandalarn bayram ziyareti ve tatil amacyla ikametlerinden ayrlacaklarndan ve i yerleri ile evlerinin uzun süreli denetimsiz kalacandan, evden ve i yerinden hrszlk olaylarnn artabilecei deerlendirilerek önleyici tedbirler artrlacak.

Bayram tatili süresince ve özellikle arife günü ile bayramn ilk günü aile mezarlarnn younlukla ziyaret edileceinden, resmi ve sivil ekiplerce güvenlik önlemleri artrlacak.

Bayram namaz nedeniyle camilerde yaanacak younluklar göz önünde bulundurularak, cami çevrelerinde de güvenlik önlemlerinin artrlmas, dilenen ahslara yönelik kontrol ve denetimlere arlk verilecek.

Bayram öncesi ve bayramn ilk günlerinde kurbanlk hayvan sevkiyatlarndaki younluk dikkate alnarak, kurbanlk hayvanlara kar hrszlklarn önlenmesi amacyla tedbirler alnacak.

Hayvan satlarnn yapld yerlerde sahte para ve dolandrclk olaylarna yönelik Hrszlk, Yankesicilik ve Dolandrclk Büro Amirlikleri ekipleri tarafndan kontrollerin arttrlmas, özellikle gece saatlerinde artmas beklenen hayvan hrszlklarnn önlenmesi amacyla hayvan nakil araçlarnda trafik-asayi kontrolleri artrlacak.

Kurbanlk hayvanlarn kontrolden çkp kent trafiine girmesi halinde, zabta ve ilgili kurumlarla koordine kurularak halkn güvenliini tehlikeye düürmeyecek ekilde hareket edilecek.

çocuklar ile ilgili kayp müracaat veya bilgi alnmas durumunda gerekli ilemler ivedilikle yerine getirilecek.

hbar, istek ve ikayetlerin deerlendirilmesinde ve takibinde gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve ihbarlara hzla intikal edilmesi istendi.

Ana Sayfaya Git