Emniyetten okul çevrelerine sıkı denetim

Gençlerin ve çocukların zararlı faaliyetlerden uzak tutulması ve eğitim öğretimin güvenli bir ortamda sürdürülmesi amacıyla yurt genelinde 14 bin 993 personelin katılımıyla okul çevrelerinde denetim gerçekleştiriliyor.

Haberler 02.06.2018 - 09:18 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Gençlerin ve çocuklarn zararl faaliyetlerden uzak tutulmas ve eitim öretimin güvenli bir ortamda sürdürülmesi amacyla yurt genelinde 14 bin 993 personelin katlmyla okul çevrelerinde denetim yaplyor.

Emniyet Genel Müdürlüü Asayi Dairesi Bakanl koordinasyonunda 81 ilde sabah saatlerinde e zamanl olarak okul, park ve örencilerin youn bulunduu alanlarda çocuk ve Gençlerin Korunmasna Yönelik Uygulama balatld.

Bu yl altncs yaplan uygulamaya, Asayi, çocuk, Narkotik Suçlarla Mücadele, Terörle Mücadele, Kaçakçlk Suçlaryla Mücadele ve Özel Harekat ube müdürlüklerinden 4 bin 738 ekipte görevli 14 bin 993 personel katld.

OKUL ÖNLERNDE ASAY UYGULAMASI

Ekiplerce, okul çevrelerindeki parklar, metruk binalar, alkol ve tütün mamulleri sat yapan dükkanlar, iddaa ve ganyan bayileri, kahvehaneler, internet kafeler ve oyun salonlar denetleniyor.

Ayrca, okul servis araçlar, oför ve rehber personel de Karayollar Trafik Kanunu ve Okul Servis Araçlar Yönetmelii kapsamnda inceleniyor.

Uygulamayla, çocuk ve gençlerin uyuturucu madde kullanm ile terör kaynakl ideolojik faaliyetlerden uzak tutulmas ve eitim öretimin güvenli bir ortamda sürdürülmesine katk salanmas amaçlanyor.

Ana Sayfaya Git