En büyük hayali Prag'da resim çizmek

Diyarbakır’da yaşayan 16 yaşındaki lösemi hastası Zeynep Özmen, hayata tutunmak için resim çizmeye başladı. Ameliyattayken bile “Beni öldürmeyin, yapacaklarım var” diyen Zeynep’in en büyük hayali ise Prag’da keman çalıp resim çizmek.

Haberler 22.02.2021 - 00:40 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kayapnar ilçesinde yaayan 16 yandaki lise 3üncü snf örencisi Zeynep Özmen, 10 Haziran 2020de çocukluk ça lösemi hastalna yakaland. Uzun zaman hastanede kalan genç kz, sürekli resim çizerek hayata tutunmaya çalt. Kendine Ahmet Günetekini örnek alan Özmen, hem esinlendii hem de kendi tasarlad resimleri yaparak geliimini sürdürdü. Büyük hayalleri olan, ameliyat annda bile narkozluyken, Beni öldürmeyin, yapacaklarm var diyen Özmen, en büyük hayalinin Pragda resim çizmek olduunu söyledi. Maddi durumu olmad için imdilik bu hayalini gerçekletiremeyen lösemi hastas Zeynep, hayalini gerçee dönütürmek için yetkililere seslenerek yardm istedi. Özmen, çalmalarn yakndan takip ettii Ahmet Günetekin ile tanma isteinin gerçeklemesi için de kendisine çarda bulundu.

SÖYLEYEMEDKLERM RESMLERE DÖKTÜM

Özmen, içe kapankl nedeniyle söyleyemediklerini resimlere çizerek anlattn söyledi. Özmen, 10 Haziran 2020de tehis konuldu, ama ben ubat ayndan beri hastanelerdeydim. Hastanedeyken kaybettiimiz arkadalarmz oldu, onlar gördükçe umutlarmz azalyordu, beraber savatn bir insan kaybetmek çok zor bir durum. Hastanedeyken bama çok kötü eyler geldi, sürekli resim çizerdim bazen kalem tutamayacak hale bile gelirdim. lkokulda resim çizmeye baladm, snf öretmenim çizdiim bir resmi okul panosuna asmt, insanlarn geçerken ona ilgiyle bakmas houma gitmiti. O günden sonra hep resim yaptm, yapmaya da devam edeceim. Hastanede resim yapmasaydm ayakta duramazdm, hayalim çok büyük bir ressam olmak, bazen söyleyemediklerimi, bazen içimdeki aclar her eyi kada döküyorum. Esinlenip baktm birçok ey var ama tasarladklarm da var. Balkonda gökyüzüne baktmda gördüüm ku bile bana ilham veriyor. Bu süreçte hiç arkadam kalmad, hep ailemle beraberdim, onlar destek oldu bana dedi.

ÖLMEDEN ÖNCE PRAGI GÖRMEK STYORUM

En büyük hayalinin ölmeden önce Praga gidip oray görmek olduunu aktaran Özmen, çocukluumdan beri neden gitmek istediimi bilmiyorum ama oray görmek istiyorum, sanrm orada beni bekleyen bir ey var. Bir ara tesadüfen internette çkt karma, sonra aratrdm, o güzellikleri gördükçe oraya gitmek istedim, müze gibi bir ehir, oraya gidip nehir üzerinde keman çalp resim yapmak istiyorum. Prag nehri üzerinde genelde sanatçlar ya resim yapyor ya da sanatçlar ark söylüyor ben de gidip yapmak istiyorum. Ahmet Günetekini örnek olarak alyorum, onun gibi çok büyük bir sanatç olmak istiyorum ve onunla tanmak istiyorum. Hayallerimizi gerçekletirmek için bazen imkanlar el vermiyor, tek isteim hayallerimi gerçekletirmeden ölmemek. Bana yardm edin hayallerimi gerçekletireyim diye konutu.

EN BÜYÜK KORKUM KIZIMIN HAYALNN GERçEKLEMEMES

Anne Maallah Özmen de kznn ameliyat annda beni öldürmeyin diye saykladn ve hayallerini yerine getirmeden ölmek istemediini söylediini aktard. Anne Özmen, Hep Praga gitmek istiyorum diyor, bel tedavisinde bile ameliyattayken Beni sakn öldürmeyin Praga gitmek istiyorum diyordu, keke biri elinden tutup da Praga götürse tek isteimiz bu. Kzm çok yetenekli, elinden tutulursa iyi bir yerlere gelecek ve faydas olacak. O bana anlatmadklarn resimlere anlatyor, içine kapank biri sürekli odaya girip resim yapyordu, ona kzardm neden hep odaya girip kapanyorsun diye, acayip resimler yapyordu. Onun elinden tutulup hayallerinin gerçekletirilmesini istiyorum, yetkililere çarm Praga gitmesini istiyorum, hastalandnda ona bir ey olursa hep içinde hasret kalacak eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git