En büyük karpuz 52 kilo!

Diyarbakır'da "7. Diyarbakır Kültür ve Karpuz Tanıtım Etkinlikleri" gerçekleştirildi.

Haberler 20.09.2017 - 09:58 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vali Hasan Basri Güzelolu, Diyarbakr Valilii ile Gda Tarm ve Hayvanclk l Müdürlüünce Diyarbakr Hipodromunda düzenlenen etkinlikte yapt konumada, Diyarbakrn güzel insanlarna hizmet etmekten gurur duyduklarn söyledi.

Güzelolu, Diyarbakrn çok köklü bir tarihin büyük bir ehri olduunu belirterek, kentte var olan bütün deerleri yaatmak, bütün deerleri gelecek kuaklara aktarmak ve bu birikimi canl tutmann sorumluluklar olduunu dile getirdi.

Diyarbakr tanmak ve anlamak, birlik ve beraberliimize katt ortak ruhu zenginletiren varlklarn yerinde görmek adna bu etkinlikleri çok önemsiyoruz. diyen Güzelolu, Türkiyenin her yerindeki hemehrileri Diyarbakra beklediklerini aktard.

KARPUZ FESTVAL

Türkiye Jokey Kulübü Yönetim Kurulu Bakan Yasin Kadri Ekinci de bir Diyarbakrl olarak küçüklüünde Diyarbakr karpuzu yetitirdiini söyledi.

Ünlü Diyarbakr karpuzunun nasl yetitirildiini anlatan Ekinci, festivalin kentin her konuda tantmna vesile olmasn diledi.

Ekinci, kentin birçok özelliinin ön plana çkarlmas gerektiini kaydetti.

Önümüzdeki yllarda kentin turistik potansiyeli ile her türlü deerinin ortaya çkarma konusunda ellerinden geleni yapmaya hazr olduklarn ifade eden Ekinci, Önümüzdeki yl hipodromun klandrmas planlanyor. diye konutu.

Daha sonra Diyarbakr Karpuzu Arlk Yarmasnda dereceye giren üreticilere ödülleri verildi.

52 KLO GELD

Yarmada 52 kilogramlk karpuz ile üretici Adil Aydn birincilii, 50 kilo 200 gram ile Hamit Atl ikincilii, 49 kilo 900 gram ile Mehmet Atl üçüncülüü elde etti.

Karpuz Kousunun da yapld etkinlikler kapsamnda fotoraf sergisi izlenime açlrken, irin At Titi adl çocuk oyunu sahnelendi.

Etkinlik alannda bulunan Diyarbakr karpuzu ve peyniri kullanlarak yaplan Türkiye haritas ilgi gördü.

Etkinlie, Türkiye Seyahat Acentalar Birlii (TÜRSAB) Bakan Baaran Ulusoy, AK Parti Diyarbakr milletvekilleri Galip Ensariolu ve Ebubekir Bal, AK Parti Diyarbakr l Bakan Muhammet Akar ile kurum müdürleri ve vatandalar katld.

Ana Sayfaya Git