En hareketli belediye ödülü

Yenişehir Belediyesi, Avrupa Birliği Komisyonunca 2002 yılından bu yana verilen Avrupa Hareketlilik 2020 Ulusal Ödülü'ne layık görüldü.

Haberler 28.11.2020 - 10:34 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Yeniehir Belediyesi ilçede yapm 5 Milyonluk yatrm bedeli ile yapm olduu Yeil kuak ve Bisiklet yollar projeleri ve 16-22 Eylül Avrupa Hareketlilik Haftas kapsamnda yaplan etkinlikten dolay Avrupa Birlii Komisyonunca 2002 ylndan bu yana verilen Avrupa Hareketlilik 2020 Ulusal Ödülüne layk görüldü.

Türkiyede 551 Belediyenin katlm salad Kentleri ve Belediyeleri sürdürülebilir ulam tedbirleri almaya tevik eden Avrupa Hareketlilik Haftasna en aktif katlm salayarak Avrupa Hareketlilik Haftas 2020 Ulusal Ödüllerini kazanan belediyeler belli oldu.

lçede yapm olduu projeler ile adndan sk sk bahsettiren Diyarbakr Yeniehir Belediyesi, Türkiyede 551 Belediyenin katlm salad Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulam tedbirleri almaya tevik eden Avrupa Hareketlilik Haftasnda 2020 ylnda en hareketli belediye Ulusal ödülünü kazand.

EN HAREKETL BELEDYE ÖDÜLÜ

Avrupa Birlii Komisyonunun giriimi olarak her yl 16-22 Eylül tarihleri arasnda kentlerde hareketlilii artrmak, güvenli yürüyü ve bisiklet yollar oluturarak eriilebilir ehirler oluturmak ve belediyelerin kalc tedbirler almasn tevik etmek amacyla düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftasna bu yl dünyada en yüksek katlm gösteren ülke 551 belediye ile Türkiye oldu. Etkinliin ulusal koordinasyon görevini yürüten Türkiye Belediyeler Birlii, belediyelerin bu özverili çalmalarn desteklemek ve dier belediyeleri de tevik etmek amacyla 2019 ylnda olduu gibi 2020 ylnda da en hareketli belediyeleri ödüllendirdi.

Cumhurbakanl Yerel Yönetim Politikalar Kurulu Bakan V. Prof. Dr. ükrü Karatepe bakanlnda, çevre ve ehircilik Bakanl Yerel Yönetimler Genel Müdürü Turan Konak, Dileri Bakanl Avrupa Birlii Bakanl Sektörel Politikalar Daire Bakan Burcu Altnordu, Ulatrma ve Altyap Bakanl Altyap Yatrmlar Genel Müdürlüü Daire Bakan Fatih Duman, Avrupa Birlii Türkiye Delegasyonu Ulatrma ve Altyap Yatrmlar Sektör Yöneticisi Akif Türkel ve Türkiye Belediyeler Birlii Genel Sekreteri Birol Ekicinin katlmlaryla oluan Juri, 25 Kasmda toplanarak belediyelerin hafta kapsamndaki çalmalarn deerlendirdi.

9 BELEDYE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Yaplan deerlendirmeler sonucunda Avrupa Hareketlilik Haftas Faaliyetleri, Kalc Önlemler ve 22 Eylül Arabasz Gün kstaslarn yerine getiren ve hareketlilik.tbb.gov.tr adresi üzerinden bavuru yapan 51 belediye arasndan 3 büyükehir, nüfusu 100 bin üstü Diyarbakr Yeniehir Belediyesi,Ankara Yenimahalle Belediyesi ile Uak Belediyesi ve nüfusu 100 bin alt olan 3 belediye olmak üzere toplam 9 belediye ödüle layk görüldü.

YEL KUAK VE BSKLET YOLLARI ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ

Öte yandan,Hafta Faaliyetleri kategorisi, Kalc Önlemler kategorisi ve 22 Eylül Arabasz Gün faaliyetlerinin deerlendirilmesinde Yeniehirde 5 Milyon TLlik yatrm bedeli ile yaplan Yeil kuak,Bisiklet yollar projelerinin yan sra Minik Pedallar Projesi ile Avrupa Hareketlilik Haftasnda, Diyarbakrn Yeniehir lçe Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci, Belediye Birim müdürleri ve personellerle birlikte bisikletle belediye hizmet binasna gelerek hareketli yaam desteklemiti.

Ana Sayfaya Git