En iyi dalgıç kuşlarımız

Dünyanın en iyi dalgıç kuşlarından olan batağan, Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Satı köyündeki gölü mesken tuttu. Kuşlar her sene ilkbaharın gelmesiyle beraber üremek için göle geliyor.

Haberler 18.05.2019 - 00:09 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Dünyann en iyi dalgç kularndan olan bataan, Diyarbakrn Sur ilçesine bal Sat köyündeki gölü mesken tuttu. Kular her sene ilkbaharn gelmesiyle beraber üremek için göle geliyor.

Deniz kenar, kentsel bölgelerdeki sulak alanlar ve irili ufakl göllerde yaayan bataan, ilkbaharla birlikte Sat köyündeki gölü mesken tuttu. Sazlklarda yuvalanan bataanlar, burada ürüyor

DALGIç KULAR

Gagalarnn üzerindeki solgun sar renkli lekeyle dier dalgç kularndan kolay ayrt edilen küçük bataan kularnn, bu sar lekenin özellikle üreme mevsiminde daha da belirgin hale geldii biliniyor. Yaz aylarnda boyun bölgeleri koyu kestane rengini alan küçük bataan kuu, kn da donuk sar rengini alyor. Yaplan aratrmalara göre youn olarak ngiltere ve rlandann bulunan küçük bataan kuu, Güney skandinavyadan Baltk ülkelerine, Afrikada, Orta Doudaki adalarda, Asyada Japonyaya kadar uzanan bir nüfusa sahip. çeitli sinek ve sudaki yusufçuk gibi iri böceklerle beslenen küçük bataan saysnn 610 bin ile 3,5 milyon arasnda olduu tahmin ediliyor.

Ana Sayfaya Git