Engelli genci de kaçırmışlar!

PKK yandaşları yüzde 70 engeli bulunan genci de dağa kaçırmış

Haberler 09.10.2021 - 09:53 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

çocuklarnn PKK mensuplar tarafndan daa kaçrld iddiasyla HDP Diyarbakr l Bakanl önünde evlat nöbeti tutan ailelerin direnii 777. gününde de devam ederken, 7 yldr olundan haber alamayan anne Hatice Ay, olunun yüzde 70 raporlu olduunu fakat yine de zorla daa kaçrldn söyledi.

çocuklarnn PKK mensuplar tarafndan kaçrld iddiasyla 3 Eylül 2019da farkl kentlerden Diyarbakra gelen ailelerin HDP il binas önünde balatt oturma eylemi 777. gününde de sürüyor. Aileler çocuklarna kavumak için kararl bir ekilde eylemlerini sürdürüyor.

HDPLLER ARACI OLDULAR

2015 ylnda daa kaçrlan olu Muhammed Canbey için nöbete katlan anne Hatice Ay, olunun engelli raporu olduunu ve HDPlilerin bunu bile görmezden gelerek PKKllar ile birlikte çocuunun daa kaçrlmasnda arac olduunu söyledi.

YÜZDE 70 RAPORU VARDI

Olunu HDPden istediini belirten anne Ay, 2015ten beri olum kayp yüzde 70 raporlu. HDP olumu sokakta kandrp götürdü, ben olumu istiyorum almadan da gitmiyorum. 7 yldr hiçbir haber alamadm, sa m ölümü bilmiyorum hiç haber alamadm. Muhammet olum eve dön, 7 yldr senin için hasta olmuum, evde ne rahatmz var ne de huzurumuz. Gel adalete ve devlete teslim ol, senin hiçbir cezan yok dedi.

Ana Sayfaya Git