Engelliler gününde sağlıkçı dövüldü

Silvan Dr. Yusuf Azizoğlu Devlet Hastanesi'nde otomasyon görevlisi fiziksel engelli Cengiz Doğru, randevusuz gelen hasta tarafından, '3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde darbedildi.

Haberler 04.12.2021 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Silvan ilçesinde bir hasta yakn, Dünya Engelliler Gününde engelli salk personelini darp etti.

Olay, Silvanda Dr. Yusuf Azizolu Silvan Devlet Hastanesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre randevusuz gelen hasta R.Y., doktorla görümek istedi. Kulak Burun ve Boaz Hastalklar doktoru otomasyonu Cengiz Doru, doktora randevusuz hastann olduunu iletti. Doktor ise hastann madur olmamas için randevulu hastalardan sonra baklacan iletmesini istedi.

RANDEVU SONRASINDA

Doru, hastaya doktorun randevusuz olmasna ramen bakacan söyledii esnada hasta R.Y., otomasyon görevlisi salk çalanna kafa atarak darp etmeye balad. çevredekilerin araya girmesiyle sakinletirilen ahs polis ekipleri tarafndan gözaltna ald. Darp raporu alarak ikayetçi olan salk çalannn, engelli olduu örenilirken, Dünya Engelliler Gününde yaplan bu saldr sendikalar ve salk çalanlar tarafndan knand.

AKÜZÜM DDET KINANDI

Gece gündüz demeden hastalara, Diyarbakra hizmet eden salk çalanlarna yönelik yaplan bütün iddet giriimlerini knayan Öz Salk Sendikas Diyarbakr ube Bakan Mehmet Aküzüm, Dünya Engelliler Gününde Dr. Yusuf Azizolu Silvan Devlet Hastanesi çalan Cengiz Dorunun hasta tarafndan darp edildiini ve bu olay salk camias olarak knadn söyledi. Aküzüm, En zor artlarda bile kendi salndan bir kenara brakp bizlerin sal için youn mücadeleler veren salk çalanlarmza minnettar olduumuzu belirtmek istiyorum. Bu anlamda youn mücadeleler veren ve gerektii yerde kendi saln riske atp vatandalarmzn sal için ciddi emekler sarf eden salk emekçilerine yönelik yaplan bu çirkin saldry iddetle knyoruz. Biz Öz Salk Sendikas olarak her daim salk emekçilerinin yannda olup dertleriyle dertlendik, birlikte mücadele ettik, bu mücadele yolunda ne zorluklarla çaltklarna ahit olduk. Bu muazzam salk camiasnn her bir alannda youn emekleri olan ve bizlerin sal için youn mücadeleler veren salk emekçilerine halk olarak destek olacamza maalesef tam aksine salk çalanlarna iddetle karlk veriliyor, bu olay bizi derinden üzmü ve bir daha tekrar olmamas için buradan bütün vatandalarmza sesleniyoruz, lütfen kendi canlarn tehlikeye atp bize hizmet eden bu emekçi kardelerimize destek olalm, moral verelim, motivasyonlar yüksek bir ekilde çalmalar için elimizden geleni yapalm, iddeti bir an evvel ivedilikle bir daha tekrar olmamas için bütün vatandalarmz daha duyarl olmaya davet ediyorum. Böylesi bir günde engel durumu olan çalanmzn bu günde iddete uramas kabul edilebilir bir durum deildir dedi.

Ana Sayfaya Git