Engellilere Engel Kalkıyor

Diyarbakır Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Halit Açar, kentteki kurum ve kuruluşların binaları, bahçe ve kaldırımların engellilere yönelik düzenlenmesi için çalışma yürütüldüğünü bildirdi.

Haberler 21.09.2017 - 10:00 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Açar, engellilerin daha rahat yaamas için tüm imkanlarn seferber ettiklerini söyledi.

Eriilebilirlik zleme ve Denetleme Faaliyetleri kapsamnda kamu kurum ve kurulularnn binalar, bahçe ve kaldrmlarn engellilere yönelik düzenlenmesi amacyla komisyonlar oluturulduunu kaydeden Açar, komisyonlarn bu yl 120 bin kamu kurum ve kuruluunda denetim yaptn belirtti.

ENGELLLERE UYGUN HALE GETRMEK

Denetimlerde eksikliklerini tespit ettikleri kurumlara raporlarla 3 veya 6 ay süre verip, bunlarn giderilmesini istediklerini kaydeden Açar, bu sürede eksikliklerini gidermeyen kurum ve kurululara ceza uygulanacan ifade etti.

Açar, ilk kez Diyarbakr Havaliman Müdürlüü, Yüksek Örenim Kredi ve Yurtlar Kurumu l Müdürlüü, Vakf Bank Dakap ubesi ve Özel Fizik Rehabilitasyon Tedavi Merkezine bu yöndeki sorunlar giderdikleri için eriilebilirlik belgesi verdiklerini anlatt.

Uygulamayla engellilerin, kaldrmlar, ortak alanlar ve hizmet binalarnda hiçbir engelle karlamamasn salamay amaçladklarn bildiren Açar, bu kapsamda çalmalarn sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git