Engellilere engeli zihinlerin engelleri

Görme ve fiziksel engellilerin sosyal yaşamlarındaki ihtiyaçlarını bağımsız olarak giderebilmeleri için yapılan engelli rampaları ve taban takip şeritleri, engelli bireyler için eziyete dönüştü.

Haberler 29.09.2020 - 09:37 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Görme ve fiziksel engellilerin sosyal yaamlarndaki ihtiyaçlarn bamsz olarak giderebilmeleri için yaplan engelli rampalar ve taban takip eritleri, engelli bireyler için eziyete dönütü. Diyarbakrda engelli rampalar ve taban takip eritleri üzerine konulan muhtelif eyalar ve araçlar nedeni engelli vatandalar ilerleyemez duruma geldi.

Fiziksel ve görme engelli vatandalar hayatn içinde birçok zorlukla karlayor. Engelli vatandalarn yaamlarn kolaylatrmak için engelli rampalar ve taban takip eritleri yapld. Engellilerin yaamlarn kolaylatrmak için yaplan bu çalmalar, baz vatandalarn düüncesiz tavrlar nedeni ile çileye dönütü. Engelli rampalar ile kaldrm taban takip eritlerinin üzerine konulan muhtelif eya ile araçlar, engelli vatandalar ilerleyemez duruma getirdi.

ESNAF ARKADALARIMIZ EMPAT KURSUNLAR

Alt Nokta Körler Dernei Diyarbakr ube Bakan Mehmet Akif Karaka, esnaf ve sürülerin empati kurmalar gerektiini belirterek, kamu kurum ve kurulularnn da bu konuda cezai ilem uygulamas gerektiini söyledi. Engelli vatandalarn en önemli sorunlarndan birinin de ulam ve eriim problemi olduunu belirten Karaka, kendilerinin evlerinden çkp bir yerlere gitmek istedikleri zaman yaadklar en büyük sorunun kaldrmlardaki eriim problemi olduunu kaydetti. Özelikle Diyarbakrda bunu fazlasyla hissettiklerini ifade eden Karaka, Özelikle esnaflarmz bakkal, kraathane, döneciler kaldrmlardaki taban takip eritlerini, muhtelif eyalarla igal ediyor, bizim yürüme alanmz maalesef daraltyor. Ben esnaf arkadalarmza buradan tekrardan duyurmak istiyorum. Empati kursunlar, görme engelli vatandalarmzn taban takip eritlerine eyalarn koymasnlar. çünkü biz görme engelliler yolda yürüdüümüz zaman yolumuzun açk olduunu düünüyoruz. Bastonumuzla taban takip eridini takip ederek yürüdüümüz için, ani bir engel bu çeitli kazalara sebebiyet veriyor. Bamz çarpabiliyoruz, düebiliyoruz. Bunu yaayan birçok arkadamz var dedi.

CAYDIRICI CEZALARIN UYGULANMASINI BEKLYORUZ

Denetim anlamnda da özellikle zabtalarn kaldrm igali yapan esnafa ceza kesmesi gerektiini vurgulayan Karaka, Bedensel engelli arkadalarmz ve bizim için de geçerli bu. Taban takip eridi bitiminde engelli rampalar var. Engelli rampalarnn önüne bilinçsizce park edilen araçlar var. Engelli rampalarnn önüne araç park etmek yasak. Vatandalarmz maalesef ki, bu yasa ya bilmiyor ya da bilmezden gelip engelli rampas önüne aracn park ediyor. Kurum ve kurulularmzdan da bu anlamda caydrc cezalarn uygulanmasn bekliyoruz diye konutu.

Ana Sayfaya Git