Engellilere engelsiz yaşam!

Kayapınar Belediyesi’nden engellilere hizmet

Haberler 18.05.2022 - 00:29 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Kayapnar lçe Belediyesi, engelli vatandalara yönelik hizmetlerini çok yönlü sürdürürken, 12 dönüm alan üzerine Evrensel Park inas sona doru gelindii bildirildi.

Kayapnar Belediyesi tarafndan 2021 ylnda yapmna balanan ve engelli vatandalarn kullanmna sunulacak 12 dönüm alan üzerine Evrensel Park ina ediyor. çerisinde çocuk oyun alan, fitnes alanlar, hayvan ve masal kahramanlar figürleri ile meydan ve çeme bulunan Evrensel Parkn, bu yl içerisinde tamamlanmas hedefleniyor.

ENGELSZ YAAM MERKEZLER LE 500 ÖRENCYE DESTEK

Kayapnar Belediyesi bünyesinde faaliyette bulunan Musa Anter ve Huzurevleri Engelsiz Yaam Merkezinde 500e yakn engelli ve özel bireylere yönelik hem fiziksel ve hem de ruhsal etkinliklerle rehabilitasyonlar salanyor. Musa Anter Engelsiz Yaam Merkezinde, özel eitim, fizik tedavi, resim ve spor, Huzurevleri Engelsiz Yaam Merkezinde ise, müzik, el sanatlar, deri seraciye, halk oyunlar, beden eitimi ve okuma yazma kurslar ile engelli bireyler topluma entegre ediliyor. Her iki merkezde özel günlerde etkinlikler düzenlenirken, ayrca, evlerinden servisle alnan örencilere ücretsiz öle yemei de veriliyor.

EMPAT PARKURU, ENGELSZ YÜZÜYORUM PROJES

Engelli vatandalar anlamak, duygularna tercüman olabilmek ve onlarn gözünden dünyaya bakabilmek amacyla Empati Parkuru oluturuldu. Engelli Bireylere yönelik hazrlanan Engelsiz Yüzüyorum Projesi ile engelli çocuklara profesyonel hocalar nezaretinde yüzme eitimi veriliyor. Kayapnar Belediyesi, Engelli vatandalarn gündelik yaamlarn kolaylatrmak ve ihtiyaçlarn karlayabilmek için hizmet ve projelerine devam edeceini belirtti.

Ana Sayfaya Git