Engelsiz yaşam!

Yenişehir Belediyesinin engelsiz yaşam merkezlerine yoğun ilgi

Haberler 16.06.2021 - 00:24 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Yeniehir lçe Kaymakaml ve belediyesi tarafndan engelli vatandalarn sosyal aktivitelere katlmn salamak, mesleki becerilerini gelitirmelerine yardmc olmak ve engelli ailelerinin gündelik yaamlarn kolaylatrmak amacyla kurulan engelsiz yaam merkezlerine her geçen gün ilgi artyor.

YOUN LG GÖRÜYOR

çerisinde üç boyutlu yazc atölyesi, robotik atölye, engelli satranç alan, engelli masa tenisi, engelli kafe, fuaye alan gibi birçok aktivite alan barndran Yeniehir Belediyesi engelli yaam merkezlerinde engelli vatandalara sosyal geliim ve mesleki eitimler veriliyor. lçede engelli vatandalarn topluma kazandrlmas için balatlan çalmalarn hz kesmeden devam ettiini belirten Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikci, kaymakamlk ve belediyeye bal olarak faaliyetleri yürüten engelsiz yaam merkezlerinde ilçede yaayan engelli vatandalarn bo zamanlarn farkl aktivitelerde deerlendirmesi yönünde youn çalmalar yaptklarn söyledi.

TAKI TASARIM LER

Kaymakam Beikci, Merkezlerimize gelen vatandalarmz ahap boyama, müzik eitimi, tak tasarm ve satranç eitimleri ile hem meslek kazandrma hem de aktiviteler ile topluma kazandrlmalar amaçlanyor. Engelli kardelerimizin topluma kazandrlmas yönünde birçok çalma yürütmekteyiz. Bu kardelerimizin yaam merkezlerimizi hem aktivite olarak hem de meslek örenmek için kullanmaktadrlar dedi.

Ana Sayfaya Git