Ensarioğlu: "Sağlıkta Şiddet Son Bulsun"

Sağlık-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Nurhak Ensarioğlu, Türkiye’nin el birliğiyle sağlıkta şiddet ayıbından kurtulması gerektiğini vurguladı.

Haberler 05.10.2018 - 10:17 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Salk-Sen Diyarbakr ube Bakan Nurhak Ensariolu, Türkiyenin el birliiyle salkta iddet aybndan kurtulmas gerektiini vurgulad.

SALIKTA YAANAN DDET

Ensariolu, salkta iddet olaylarna ilikin yazl açklama yapt. Salk çalanlarnn büyük bir özveriyle halka hizmet verdiini belirten Ensariolu, yetersiz sayyla, salk hizmetlerinin sunumunda bir devrim yapan ve salkta dönüümün mimar olan salk çalanlarnn iddet olaylarna maruz kalmasnn kendilerini derinden üzdüünü ifade etti. Tükenmilik snrnda hizmet veren, youn çalma artlaryla mücadele eden salk çalanlarnn güvenliinin salanmasnn hem bakanln hem de milletin ortak sorumluluu olduunu anlatan Ensariolu, Türkiye el birliiyle, salkta iddet aybndan kurtulmaldr. iddet uygulayan ya da iddet uygulamaya meyilli kiilere, bireysel veya toplumsal tepkiler de iddetin önlenmesinde önemli bir adm olacaktr. Salk çalanlarna sahip çklmas, hizmet kalitesinin artmasna büyük ölçüde katk sunacaktr dedi.

SORUNA çÖZÜM GETRLMEL

stanbulda tedavi ettii hastas tarafndan ateli silahla saldrya urayan Ruh ve Sinir Hastalklar Uzman Dr. Fikret Hacosmann hayatn kaybettiini anmsatan Ensariolu, Merhuma Allahtan rahmet, bata ailesi olmak üzere salk camiasnn ve tüm Türkiyenin ba sa olsun. Salk çalanlar olarak her gün iddete maruz kalmakta ve dün kaybettiimiz arkadamz gibi ölümle kar karyayz. ifa veren ellerin hasta ve hasta yaknlar tarafndan iddet görmesi bizleri derinden sarsarken bu durumun artarak devam etmesi ise endielerimizi arttrmaktadr. iddetin önlenmesine yönelik kalc ve caydrc önlemler alnmas artk zaruri bir ihtiyaçtr. iddetin önlenmesine yönelik toplumsal olarak hareket etmeliyiz. Zor artlar altnda görev yapan salk çalanlarnn bir de iddet endiesiyle çalmalar, hayatlarn da olumsuz etkiliyor. çalanlara yönelik iddet uygulayanlarn salk giderlerinim SGK tarafndan karlanmamas, özellikle fiziki iddet uygulayanlarn tutuklu yarglanmas ve ar hapis cezalar verilmesi dahil her türlü önlem artk gözden geçirilmemeli, bir an önce alnmaldr.

HUKUK VE CDA çALIMALAR

Salk Bakanmz Dr. Fahrettin Kocann, Böyle süremez, TBMMnin yasama döneminin ilk gündemlerinden biri salkta iddet konusu olacak. çileri ve Adalet Bakanlklar ile koordineli olarak hukuki ve icrai çalmalarmz sürdürüyoruz açklamasn memnuniyetle karlyoruz. Salkta iddete kar etkili, caydrc cezai ilem uygulanmas için alnacak önlemleri önemsiyoruz. Salk çalanlarnn yetkili sendikas Salk-Sen olarak Bakanlmza ve dier ilgili yerlere salkta iddetin önlenmesine yönelik ilettiimiz önerilerimizin dikkate alnmas yaptmz çalmalarn beyhude olmadn göstermektedir. Bakanmzn iddetle ilgili demecinin TBMM, çileri ve Adalet Bakanlnda vakit kaybedilmeden karlk bulacan temenni ediyoruz. Bu konuda üzerimize düen bir görev olursa da Salk-Sen olarak her zaman hazr olduumuzu buradan bir kez daha ifade ediyoruz diye konutu. -

Ana Sayfaya Git