Erbakan'ın adı verildi

Diyarbakır'da yeni açılan bulvara Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın adı verildi

Haberler 30.09.2021 - 00:21 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Büyükehir Belediyesince yeni açlan bulvara eski babakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakann ismi verildi.

Merkez Kayapnar ilçesinde eski babakanlardan Prof. Dr. Necmettin Erbakann isminin verildii yeni bulvar törenle açld. Diyarbakr Büyükehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayhan Kardan, belediye olarak 1200 kilometre krsalda olmak üzere ehir üzerindeki ana arterlerin yenilenmesi ve asfaltlanmas konusunda önemli çalmalar yaptklarn söyledi.

Bu yl yaklak 500 milyon liralk bir yol çalmas yaptklarn bildiren Kardan, çalmalarn süreceini kaydetti.

BULVARIN ADI ERBAKAN OLDU

Prof. Dr. Necmettin Erbakannn adnn verildii bulvarla ilgili youn çaba gösterdiklerini dile getiren Kardan, Bu bulvar açlamyordu, askeri alan tabir ettiimiz yaklak 1,5 kilometrelik bir bölüm vard. Valimiz Münir Karalolunun Ankaradaki giriimleri neticesinde bu yolda da mülkiyet sorununu hallederek trafie açmak için çalmamz balattk. dedi.

Kardan, yolun 9,2 kilometre uzunluunda 50 metre geniliinde önemli bir cadde olduunu anlatarak, maliyetinin yaklak 50 milyon lira olacan bildirdi. Kardan, unlar kaydetti:

Diyarbakr halknn 54. hükümetin Babakan merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakann isminin Diyarbakr merkezde bir yere verilmesi için talebi vard. Sayn Valimiz de bu hakl talebi deerlendirelim diye bize talimat verdi. Biz de ekip olarak aratrmalarmz yaptk ve Erbakan hocamza layk bir yer olarak bu caddeye isminin Vali Karalolunun talimatyla Büyükehir Belediyesinin Meclis kararyla verdik. Diyarbakr halkna hayrl olmasn diliyorum.

Daha sonra Prof. Dr. Necmettin Erbakan Bulvar tabelas yerine takld.

Programa, AK Parti l Bakan Muhammet erif Aydn, Saadet Partisi l Bakan Abdurrahman Ergin, Yeniden Refah Partisi Diyarbakr l Bakan Yardmcs Zeki Böçkün ile Anadolu Gençlik Dernei ve Milli Gençlik Vakf Bakan Muhammed Kaya da katld.

Ana Sayfaya Git