Erdoğan: Darbecinin ta kendisidir

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 104 emekli amiralin hazırladığı bildirinin darbe iması koktuğunu belirterek, "Türkiye daha 15 Temmuz acısının yaralarını saramamışken, bir grup emekli askerin aslı astarı olmayan meseleler üzerinden milli iradeyi, ülkenin seçilmiş yönetimini tehdit etmelerini küçümseyen, darbecinin ta kendisidir. Çok açık net söylüyorum; şu anda bu emekli generallerin merkezinde CHP'nin kendisi vardır" dedi.

Haberler 08.04.2021 - 09:41 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Cumhurbakan ve AK Parti Genel Bakan Recep Tayyip Erdoan, TBMMde partisinin grup toplantsnda konutu. Erdoan, yeni anayasa hazrlklar sürecinde, ilerleyen dönemde Meclise ve AK Parti grubuna önemli görevler düeceini, partisinin bu zorlu çalmalar baaryla yürüteceini belirtti. Erdoan, Ülkemizi 2023 hedeflerimize adm adm yaklatracanza inanyorum. Her bir milletvekilimiz, kendi ehrinin temsili yannda, yasama faaliyetlerine de en aktif ekilde katlarak, bu yükü paylaacaktr dedi.

DARBECNN EMEKLS-MUVAZZAFI OLMAYACAINI BLMYORLAR

Erdoan, CHP Genel Bakan Kemal Klçdarolunun tüm konumalarnda, yars yalan, yars yanl bir sürü iddia ortaya attn belirterek, Öyle ki, bir grup emekli amiralin, buram buram darbe imas kokan açklamalarn, ekonomiyle ilgilendirerek gündem saptrma olarak aklamaya çalacak kadar irazesinden koptu. u ifadeye bak, darbecinin emeklisi-muvazzaf olmayacan bilmeyecek kadar bunlar cahil. Yoksa bu bir sinsilik mi? Orasnn takdirini milletimize brakyoruz. Bununla da kalmayp bizi, herkesi terörist, herkesi darbeci ilan etmekle suçluyorlar. Tabii kendileri teröristlerle al takke-ver külah ilikisi içinde olduklar için teröriste terörist dememizden rahatsz oluyorlar. çünkü bakyorlar ki Gabar, Cudi, Tendürek, Bestler Dereler çökertildi. Bütün bunlar gördükçe rahatsz oluyorlar diye konutu.

EMEKL GENERALLERN MERKEZNDE CHP VAR

Cumhurbakan Erdoan, darbeciye darbeci demelerinden CHPnin rahatsz olduunu söyleyerek, öyle konutu:

Teröristlerle ve darbecilerle mücadelemizi ekonomiyle ilikilendirerek, güya kendi akllarnca, bir tala iki ku vurmann hesabn yapyorlar. Hem teröristleri ve darbecileri aklyorlar hem de ekonomi üzerinden milletimizin, özellikle de gençlerimizin umudunu krarak, ülkemizi güven ve istikrar yerine kaos iklimine yönlendirmeye çalyorlar. Türkiye, daha 15 Temmuz acsnn yaralarn saramamken bir grup emekli askerin, asl astar olmayan meseleler üzerinden milli iradeyi, ülkenin seçilmi yönetimini tehdit etmelerini küçümseyen, darbecinin ta kendisidir. çok açk net söylüyorum, u anda bu emekli generallerin merkezinde CHPnin kendisi vardr. Bu 104ün içerisinde u anda CHP üyesi olanlar vardr. ncelemeler devam ediyor, kim bilir daha ne kadar çkacak. Hadi 15 Temmuzda Bay Kemal, tanklarn arasndan svp milletin sokakta verdii mücadeleyi rahat koltuklarnda kahve içerek televizyonda seyretmi olabilirsin. Bu senin korkaklndr. Ama bundan sonra yemezler, bundan sonra yutmazlar. Bundan sonra hesabn bu iin çok ar vereceksiniz ve siz kaçacaksnz, biz kovalayacaz. Zira darbe heveslilerini bu derece hararetli bir ekilde savunmanza asla millet müsaade etmez, biz ise hiç müsaade etmeyiz. Demek ki mesele korkaklk, mesele yüreksizlik, mesele geçmiinden utanmak deilmi. Oturduu koltua, mide bulandrc bir kaset kumpasyla getirilen bu zata, diyet olarak darbecilerin sözcülüü vazifesinin tevdi edildii anlalyor. Aksi takdirde, akl ve izan sahibi hiçbir siyasetçi, dorudan kendi varln hedef alan anti-demokratik bir giriim karsnda böyle bir tavr içine giremez. Kendi iktidarn, ülkenin ve milletin felaketinde gören bu habis zihniyeti, en az teröristler ve darbeciler kadar tehlikeli görüyoruz.

ATILACAK TIRNAI OLSAN NE ALA

Baz video görüntüleri izleten Erdoan, daha sonra CHP lideri Klçdarolunun Salk Bakanl Bilim Kuruluna yönelik sözlerini eletirerek, salgnla mücadeleyi siyaset üstü ve milli bir mesele olarak gördüklerine dikkati çekerek, Bilim Kurulu üyelerimize kadar, bugüne kadar verdikleri hizmetler için de ben ahsm, ailem, grubum ve milletim adna kendilerine teekkür ediyorum. Bilim Kurulu bata olmak üzere salkta bugüne kadar ölen nice kardelerimiz, arkadalarmz oldu. Bunlarla ilgili Bay Kemal, senin bir derdin oldu mu? Klçdarolunun bir dakikalk ov uruna, bunca emei silip atmasnn, bilimin konuulmas gereken yerde, bilimi ayaklar altna almasnn takdirini ben salk çalanlarmza ve milletimize brakyorum. Rabbim ülkemizi bu habis zihniyetin tasallutundan, bu zihniyetin yol açaca tahribattan, bu zihniyetin sebebiyet verecei ykmdan muhafaza eylesin diyorum. Ve bununla da kalmayp tabii Salk Bakanmza da bindiriyor. Atlacak trna olsan ne ala, deilsin. O kadar zavallsn ifadesini kulland.

TÜRKYE GAL EDLSE, KEYFLE KADEH KALDIRIRLAR

Bir yandan snrlar içinde ve dnda terör örgütlerinden darbecilere kadar geni bir cephede mücadele verirken, dier yandan da Türkiyeyi kalkndrma, büyütme ve güçlendirme mücadelesini sürdürdüklerini ifade eden Cumhurbakan Erdoan, u ifadeleri kulland:

çevremize baktmzda, Türkiyenin, Klçdarolunun srarla göstermeye çalt gibi dizlerinin üstüne çökmü, yerle yeksan olmu bir ülke haline gelmesini sabrszlkla bekleyenler olduunu zaten görüyoruz. in ac taraf, dümann klcyla kendi ülkesine saldran profile sahip bir ekibin, ülkenin ikinci büyük partisini adeta igal etmi olmasdr. Bunlar, Türkiye igal edilse, keyifle kadeh kaldracak kadar kendi ülkelerinden nefret eder hale gelmitir. Bunlar, Türkiye iflas etse, kalkp göbek atacak kadar kendi halkndan nefret eder hale gelmitir. Bunlar, ülkede çkacak her türlü kaosu, kargaay, krizi, ykm dört gözle bekler hale gelmitir. Bunlar, insanlar hastaneye gidemedikleri için sokakta kvranarak ölse, i bulamadklar için sokakta yatp kalkmaya balasa, destek alamadklar için evlerinde sefalete mahkum olsa, yaasn bize iktidar yolu açlyor diye birbirlerini tebrik edecek hale gelmitir.

BZ çÖZÜM BULACAIZ

Türkiyenin böyle bir siyaset anlayn, muhalefet tarzn, rekabet yöntemini hak etmediini dile getiren Erdoan, Bu ülkede tenceresini kaynatmakta zorlanan her vatandamzn derdine, 19 yldr olduu gibi bugün de yarn da yine biz derman olacaz. Bu ülkede i bulmakta zorluk çektii için geleceine tereddütle bakan her gencimizin, her vatandamzn skntsna, 19 yldr olduu gibi bugün de yarn da biz çözüm bulacaz. Bu ülkede salgn artlar sebebiyle ekmek teknesini çevirmekte zorlanan her esnafmzn, sanatkarmzn, KOBmizin önünü, 19 yldr olduu gibi bugün de yarn da biz açacaz. Bu ülkede tek bir insanmzn bile kendini sahipsiz hissetmemesi için tarihimizin en kapsaml ve en etkin sosyal destek mekanizmalarn 19 yldr olduu gibi bugün de, yarn da biz ileteceiz. Üstelik biz bunlar sadece vaat olarak deil, sadece taahhüt olarak, sadece afaki sözler olarak ifade etmiyoruz. Söylediimiz her sözün arkasnda 19 yllk bir müktesebat var. Türkiyeyi bugüne kadar demokraside ve kalknmada, Cumhuriyet tarihinin tamamnda yaplanlarn 5 kat, 10 kat hizmetlere nasl kavuturduysak, bundan sonra da çok daha fazlasn gerçekletirecek azme ve hazrla sahip tek parti biziz dedi.

ENFLASYON VE FAZ TEK HANEL RAKAMLARA DÜÜRECEZ

Erdoan, milli geliri, döviz kurundaki ekonomik temeli olmayan dalgalanmalara ramen 238 milyar dolardan 3 katlk bir artla 717 milyar dolara yükselttiklerini belirterek, Salanan ekonomik istikrar ve iyileen yatrm ortam sayesinde, özel sektör sabit sermaye yatrmlarnn milli gelirimize oran yüzde 14,8den yüzde 22,6ya yükseldi. Tüketici enflasyonunu, 2002 ylndaki yüzde 29,7 seviyesinden yüzde 6,2e geriletmitik. Son dönemde bir miktar art gösteren enflasyonu, yeniden tek haneli rakamlara düürmekte kararlyz. Bunu baaracaz. Disiplinli maliye politikalarndan taviz vermeyerek, bütçenin kalitesini önemli ölçüde iyiletirdik. Merkezi yönetim bütçe açnn milli gelire orann 2002deki yüzde 11,1 seviyesinden 2020 ylnda hem de salgna ramen yüzde 3,4e gerilettik. Bu oran, dünya genelinde geçen sene yüzde 11,8 olarak gerçekleti. Ayn ekilde, 2002de bütçemizden faiz ödemelerine ayrlan pay yüzde 43,2 iken, bu oran da geçen sene yüzde 11,1e düürdük. Bir baka ifadeyle, 2002 ylnda toplanan her 100 liralk verginin 87 liras faize giderken, 2020 ylnda bu rakam 16 liraya indi. nallah faizleri de tek haneli rakamlara indirerek, bu rakam çok daha azaltacaz. Bu konuda kararlyz diye konutu.

EMEKL AMRALLER TALMATI KILIçDAROLUNDAN ALIYOR

Erdoan, snr ötesi harekatlarla DEA ve PKK-YPG gibi terör örgütlerini çökerterek, Türkiyeyi güneyden kuatmay hedef alan terör koridorunu paramparça ettiklerini belirterek, öyle konutu:

Snrlarmzda huzuru, güveni ve dirlii hakim klmak için tüm gücümüzle mücadelemizi sürdürüyoruz. Buradan, Genelkurmay Bakanndan erine kadar, karasyla, deniziyle, havasyla, özel kuvvetleriyle ve dier tüm birimleriyle, kahraman ordumuzun tüm mensuplarna sevgilerimi, sayglarm, ükranlarm gönderiyorum. Mavi vatann korumak için aylardr denizlerde bayramz dalgalandran, hak ve menfaatlerimize göz dikenlere göz açtrmayan denizcilerimizi ayrca selamlyorum. Milletimizle birlikte biz de tüm kalbimizle, darbecilerden temizlenen TSKnn yanndayz, yannda olmay sürdüreceiz. Rabbime, bana böyle bir ordunun bakomutan sfatn bahettii için binlerce kez hamdüsenalar ediyorum. Tabi bu emekli amiraller filan bu iin dnda onlar kartrmayalm. O da bize leke olur. O emekli amiraller ne yazk ki talimat kendi bakomutanlar Klçdarolundan alyor. Zaten orada onun imzas var.

KANAL STANBULUN çALIMALARI TAMAMLANDI

Kanal stanbul projesi ile ilgili hazrlklar büyük ölçüde tamamladklarn kaydeden Erdoan, projenin çevresel Etki Deerlendirmesi (çED) raporunun 56 kurum ve kuruluun, 200den fazla bilim insannn, medyann ve vatandalarn katklaryla tamamlandn bildirdi. Erdoan, steseniz de istemeseniz de biz Kanal stanbula balyoruz, yapacaz ve milletimizin emrine amade edeceiz. nallah bu önemli projenin, etaplar halinde yaplacak ihalesine çok yaknda çkyor, yaz aylarnda da temelini atyoruz. Epeyce bir gecikmeyle de olsa inasna balayacamz Kanal stanbulun imdiden ülkemize hayrl olmasn diliyorum dedi.

Ana Sayfaya Git