Ergani İçme suyuna kavuşuyor

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından Diyarbakır Ergani İçme Suyu Projesi çerçevesinde yapımına devam edilen Ergani İçme Suyu Arıtma Tesisinde yüzde 67 fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı. Projenin tamamlanarak hayata geçirilmesiyle ilçede yıllık 15,5 milyon metreküp su menba kalitesinde arıtılacak.

Haberler 10.06.2017 - 10:22 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Orman ve Su leri Bakanl Devlet Su leri (DS) Genel Müdürlüü tarafndan Diyarbakr Ergani çme Suyu Projesi çerçevesinde yapmna devam edilen Ergani çme Suyu Artma Tesisinde yüzde 67 fiziki gerçeklemeye ulald. Projenin tamamlanarak hayata geçirilmesiyle ilçede yllk 15,5 milyon metreküp su menba kalitesinde artlacak.

Orman ve Su leri Bakanl Devlet Su leri (DS) Genel Müdürlüü tarafndan, Diyarbakrn Ergani ilçesinde yapm süren içme suyu artma tesisi 42 bin 500 metreküp günlük su artma kapasitesine sahip bulunuyor. Yaklak 20 milyon lira yatrm bedeli ile ina çalmalar süren tesiste yüzde 67 fiziki gerçeklemeye ulald.

2045E KADAR YETECEK

Youn bir ekilde çalmalarn sürdüü artma tesisinin inaatna 2016 ubat aynda balanmt ve tesisin bu yl içinde tamamlanmas hedefleniyor. Tamamlanacak tesis ile Erganide yllk 15,5 milyon metreküp su menba kalitesinde artlacak ve ilçenin 2045 ylna kadar olan içme suyu ihtiyac garanti altna alnacak.

GÜNLÜK çÖZÜMLER ÜRETLMYOR

Bakanlk olarak kendilerine susuz ehir brakmamak adna bir hedef belirlediklerinin altn çizen Orman ve Su leri Bakan Prof. Dr. Veysel Erolu ise Son 14 ylda iletmeye aldmz içme suyu tesisleri ile takriben 41 milyon vatandamza ilave içme suyu saladk deerlendirmesinde bulundu.

Hazrladklar çme Suyu Eylem Planlar ile 81 ilin 2040, 2050 ve hatta 2071 yllarna kadar içme suyu ihtiyacnn planlandn vurgulayan Prof. Dr. Erolu Plan yapmak ve hedefler belirlemek bir ii gerçekletirmek adna önemli bir adm. Bizde ehirlerimizin içme ve kullanma su ihtiyaçlarn çözmek için planlar yapyoruz. Günlük çözümler üretmiyor, ehirlerimizin gelecekteki nüfus artlarn da göz önünde bulundurarak projelerimizi hayata geçiriyoruz. Erganide çalmalarn yürüttüümüz içme suyu projesi de günlük bir çözüm deil, projeyle ilçemizin 2045 ylna kadar olan içme suyu problemini ortadan kaldracaz diye konutu.

Ana Sayfaya Git