Ergani hizmet görüyor!

Belediyeye yapılan görevlendirme ile Ergani'ye 8 ayda 30 milyon liralık yatırım İçişleri Bakanlığınca görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın Ergani Belediyesi yıllardır ihmal edilen alt yapı, yol ve sosyal belediyecilik hizmetlerini vatandaşlarla buluşturdu

Haberler 25.11.2020 - 09:48 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Ergani ilçesi, görevlendirme yaplan belediye tarafndan 8 ayda 30 milyon liralk kaynakla yllardr özlemle beklenen hizmetlere kavutu.

HDPli Ergani Belediye Bakan Ahmet Kayann Silahl terör örgütüne üye olmak, halk kin ve dümanla alenen tahrik etmek suçlarndan gözaltna alnmasnn ardndan çileri Bakanlnca 23 Martta Ergani Kaymakam Abdulselam Öztürk belediye bakan vekili olarak görevlendirildi.

Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Öztürk, 8 ay önce göreve baladnda belediyede kurumsal anlamda eksiklikler olduunu tespit ettiklerini belirterek, bunu düzeltmek için çalma yürüttüklerini söyledi.

Alt yap eksikliklerini gidermek için projeler hayata geçirdiklerini, sosyal anlamda da halka yönelik projeler gerçekletirdiklerini dile getiren Öztürk, 8 aydr belirledikleri tüm hedeflere ulatklarn belirtti.

Öztürk, daha güzel projeler hayata geçirip, vatandalara hizmet edeceklerini ifade ederek, öyle konutu:

Erganiye büyük hizmetler yapma hedefindeyiz. Köylerimizde yaplmadk yol brakmayacaz inallah. Bu kapsamda 34 köyümüzün köy içi parke ta döeme iini tamamladk ve 34 köyümüze toplam 100 bin metrekarelik parke ta döedik. Okullarmzn bahçelerini parke ta ile döedik. Tadilat gereken krsal mahalledeki okullarmzn tadilatn yaptk. nallah çocuklarmz orada daha güzel bir eitim görecekler. Ayn zamanda kadnlarmza yönelik de birçok projemiz var. Merkezde 18 kilometre scak asfalt yaptk, 15 bin metrekare kaldrm çalmas gerçekletirdik. Bozulan yollarmza beton döeme ilemi yaptk. Seneye daha büyük projeler yapacaz.

GÜNEYDOUNUN EN BÜYÜK AQUA PARKLARINDAN BR OLACAK

Kadn, çocuk ve gençlere yönelik 2021de büyük projeleri olduunu aktaran Öztürk, belediyenin imkanlarn halkn hizmetine sunmay amaçladklarn kaydetti.

lçeye dair büyük projelerinden bir ksmnn ihale aamasnda olduunu, bazlarnn da üzerinde halen çaltklarn anlatan Öztürk, Yapacamz aquapark projesi Güneydounun en büyük aquaparklarndan biri olacak. Sadece Erganiye deil Diyarbakr, Elaz gibi çevre il ve ilçelerine de hizmet edecek bir proje. Ayn zamanda 50ye yakn istihdam olana da salayacak. u anda etüt çalmalar sürüyor. hale aamasna geldi saylr. nallah seneye yaplacak. dedi.

MDYE KADAR 30 MLYON LRAYA YAKIN YATIRIM YAPTIK

Belediyenin insanla iç içe olmas gereken bir kurum olduuna dikkati çeken Öztürk, bu nedenle her zaman halk ile bir arada olduklarn belirtti.

Öztürk, Gelirlerimizi halkmz için kullanyoruz. Erganide inallah 2-3 seneye kadar yaplmadk i kalmayacak. imdiye kadar 30 milyon liraya yakn yatrm yaptk. Vatandamz müsterih olsun, tüm hizmetleri yapacaz. Ergani hak ettii yeri bulacak çünkü Diyarbakrn en büyük ilçelerinden biri. Daha da güzel iler yapacaz inallah. diye konutu.

Ana Sayfaya Git