Ergani’de 2018 atılım yılı oldu

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde 2018 yılında yürütülen projelerle ilçeye 1 milyon 46 bin 170 TL kazandırıldı.

Haberler 14.09.2018 - 09:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Erganide kaymakamln kurumlarla gerçekletirdii projelerle ilçe 1 milyon 46 bin 170 TL kazandrld. Eitim alannda yürütülen çalmalarda Mutlu yarnlar için okuluma dönüyorum projesi kapsamnda 350 örencinin örgün eitime katlm salanrken okullara spor ile ekipmanlar salanarak spor ve sahne sanatlar kurslar düzenlendi. 600 örenci kurs faaliyetlerinden yararlanrken köy okullarndaki baarl örenciler öretmenleriyle birlikte 2 günlük çanakkale, Kapadokya, stanbul, Konya gibi ehirlere gezi gerçekletirdi. 3 köy okuluna çocuk oyun park yapld.

120 kadna bilgisayar destekli nak eitimi

lçede Bende üretebilirim projesi kapsamnda 120 kadna bilgisayar destekli nak eitimi ve çeitli kurslarda eitim verilerek kadnlarn üretime katlarak aile ekonomisine katk salamalar hedeflendi. Spor okullar projesi kapsamnda basketbol, badminton, hentbol, voleybol, futbol branlarndan kurslar açlarak örencilerin bu kurslardan yararlanmalar saland. Açlan bu tür kurslarla alkanlklardan uzak bir atmosferde, sporu seven, ülkesini seven iyi bireyler yetitirilmesi amaçland.

Köy okullarnn eksiklikleri giderildi

lçeye bal 20 köy okulunun ana snflarnda örencilerin kendilerine uygun bir ortamda ve daha kaliteli bir eitim almalar amacyla materyal ve donanm eksiklikleri giderildi. Proje kapsamnda bu okullara dolap, televizyon, bilgisayar, oyuncak grubu, kitap grubu, snf hals, ayakkablk, kitaplk, 3 parçal daire masa ihtiyaçlar karland. çocuklarn hazr bulunuluk seviyelerinin yükselmesine de katk salayacak montessori eitiminde büyük önem tayan koordinasyon aletleri, prizmatik boyutlarda küpler ve üçgenler, ahap dominolar, arlk tüpleri ve benzeri gereçler, potansiyeli olduuna inanlan 80e yakn çocuk için 4 anaokulunun snflar uygun hale getirilerek eitim görmeleri amaçland.

Ana Sayfaya Git