Ergani'de altyapı

Ergani'de DİSKİ, altyapı ve içme suyu şebeke çalışmaları bitme noktasına geldi.

Haberler 08.11.2021 - 00:47 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Su ve Kanalizasyon daresi (DSK) Genel Müdürü Frat Tuti, altyap ve içme suyu ebeke çalmalarnn devam ettii Ergani Orhan Doan Caddesinde incelemelerde bulundu.

DSK Genel Müdürlüü, ilçelerde altyap ve içme suyu çalmalarna devam ediyor. DSK Genel Müdürü Frat Tuti, Ergani Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ahmet Karaaslan ile birlikte yeni imar alan olan Orhan Doan Caddesinde, devam eden altyap ve içme suyu ebeke çalmalarnn seyri hakknda personelden bilgi ald. Tuti, Erganinin Diyarbakrn en büyük ilçelerinden biri olduunu ve barndrd tarihi deerler nedeniyle oldukça önemli bir konumda bulunduunu söyledi. DSKnin Erganide önemli yatrmlara imza attn belirten Tuti, ilçenin var olan altyap ve içme suyu ihtiyacnn karlanmas için çalmalarnn devam ettiini dile getirdi.

çALIMALARIN YÜZDE 75 TAMAMLANDI

Tuti, çalmalarn yüzde 75inin tamamlandn belirterek, Sözleme bedeli 1 milyon 831 bin 421 TL olan Austos 2021 itibariyle balayan projede, altyap ve içme suyu çalmalar fiziki olarak yüzde 75i tamamland. Caddeye toplam 4 bin 715 metre içme suyu ebekesi döeyip, 6 adet de sürgülü vana yerletireceiz. 4 bin 383 metre kanalizasyon ebekesinin döenecei ve 1000 milimetre çapnda 92 adet silindirik bacann yerletirilecei çalmalar Aralk 2021 itibariyle tamamlamay hedefliyoruz dedi.

Ergani Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Ahmet Karaaslan, yeni imar alannda yaplan çalmalar nedeniyle ilçe halk adna DSKye teekkür etti.

Ana Sayfaya Git