Ergani'de Diyarbakır'ın Manevi Değerleri Anlatıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın görevlendirdiği bir heyet tarafından Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde öğrencilere kentin manevi değerleri anlatıldı.

Haberler 30.12.2016 - 08:51 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ergani ilçesi Bekir Aral Anadolu mam Hatip Lisesinde Diyarbakrn manevi yönlerinin anlatld konferans düzenlendi. Konferansa, Ergani Kaymakam Mesut çoban, l Müftüsü Burhan liyen, lçe Müftüsü Abdurrakip Arslan, AK Parti lçe Bakan Mehmet ükrü Sayan, Diyarbekir Tantma ve Kalkndrma Dernei Bakan Abdülkadir Arslanolu ile öretmen ve örenciler katld.

Diyarbekir Tantma ve Kalkndrma Dernei Bakan Abdülkadir Arslanolu, burada yapt konumada dinleyicilere bilime ve medeniyete yön veren Diyarbakrl slam alimlerini tantt. Kuran- Kerimde ad geçen 25 peygamberden ikisinin kabrinin de Diyarbakrda bulunduunu ifade eden Arslanolu, Bunlar Hazreti Zülküfil ve Hazreti Elyasadr. 1995 ylnda Eilde Dicle Barajnn yaplmas söz konusu olunca kabirler baraj sular altnda kalmasn diye dönemin Diyanet leri Bakanl ve Vakflar Genel Müdürlüünün oluturduu heyet tarafndan bulunduklar yerden alnp u anda bulunduklar Nebi Harun tepesine nakledilmilerdir dedi.

Ana Sayfaya Git