Ergani'de İsrail telin edildi

İsrail'in Filistinlilere yönelik saldırıları Ergani'de protesto edildi

Haberler 20.05.2021 - 09:23 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

srailin Filistinlilere yönelik saldrlar Ergani ilçesinde protesto edildi

Hac Hasan Ergün Camisi önünde bir araya gelen sivil toplum kurulular ve siyasi partilerin temsilcileri ile vatandalar, srail aleyhine slogan att, tekbir getirdi.

Saldrlarda hayatn kaybeden Filistinliler için gyabi cenaze namaz klnd.

Vatandalar daha sonra araçlaryla konvoy oluturdu.

AK Parti lçe Bakan Frat Dolu ve HÜDA PAR lçe Bakan Mehmet Emin Burann da katld programda basn açklamasn HÜDA PAR lçe Bakan Yardmcs Uur Uar okudu.

SRAL PROTESTO EDLD

Uar, sraile saldrlar nedeniyle tepkisini diye getirerek, unlar kaydetti:

Ate sadece dütüü yeri deil yüreklerimizi de yakyor. Birlemi Milletler, insan haklar savunucusu olduklarn iddia eden kurulular nerede? Gün, slam alemi ve dünya barn korumakla görevli uluslararas kurulularn srailin zulmüne dur deme günüdür. Sadece Müslümanlara deil, insana ve insanla da düman olan hastalkl bir ruh haliyle kar karyayz. Kudüsün, Gazzenin ve Filistinin igalci rkç-emperyalistlerden tamamen temizlenmesini salamak ve o mübarek mekanlarn yeniden insanlarn huzur ve bar yurdu olmasn temin etmek bizlerin en kutsal vazifesidir. Biliyoruz ve inanyoruz ki; Kudüse sahip çkmak, stanbula, Badata, ama, Tahrana, Beyruta, Kahireye ve Mekkeye sahip çkmaktr. slam toplumunun faaliyet gösteren bütün tekilatlarn, insanlk onurunu korumay görev sayan tüm sivil toplum kurulularn, Kudüsün bar yurdu olmasnn temini için bir araya gelerek, en güçlü tepkilerini ortaya koymaya çaryoruz. Artk söz deil harekete geçme vaktidir.

Ana Sayfaya Git