Erkek üyelerin kadın başkanı

Diyarbakır'da 566 üyenin kayıtlı olduğu Sur İş Adamları ve Toptancıları Derneğinin (SİDER) tek kadın üyesi Şükran Yılmaz, aynı zamanda derneğin başkanlık görevini de yürütüyor.

Haberler 06.09.2017 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Sur ilçesinde doup büyüyen ve evlilik dolaysyla stanbula yerleen bir çocuk annesi 35 yandaki Ylmaz, Diyarbakra tatil için geldii 2014 ylnda 6-7 Ekim olaylarn yaad.

çocuu rahatszlanan ve hastaneye gitmek istedii srada yolu terör örgütü PKK yandalar tarafndan kesilerek hastaneye gitmesi engellenen Ylmaz, yaadklarndan etkilenerek hizmet için memleketine dönmeye karar verdi.

Eini ikna ederek stanbuldaki tekstil i yerlerini kapatan Ylmaz, Diyarbakrda i yeri açarak 13 kiiye istihdam salad.

Sur ilçesindeki terör maduru esnafn sorunlarna çözüm bulmak için kurulan ve 566 üyesi bulunan dernee üye olan Ylmaz, bir süre sonra da bakanlk görevine getirildi.

Ylmaz, u anda dernek olarak terör maduru esnaf için devlet desteiyle 379 dönümlük arazi üzerine Surkent Toptanclar Sitesi kurulmas ve bu sayede 5 bini akn kiiye istihdam salanmas için hazrladklar projeyi hayata geçirmeye çalyor.

- Proje, teröre atlm 5 bin tokat olacak

Ylmaz, Sur ilçesinde doup büyüdüünü, ilçeyi çok sevdiini belirterek, tarihi ve mimarisiyle Surun kentin kalbi olduunu söyledi.

Terör örgütü PKKnn saldrlar sonucu ilçedeki esnafn madur olduunu ve ticaretin durma noktasna geldiini anmsatan Ylmaz, öyle konutu:

Esnaf, evine ekmek götüremeyecek duruma geldi. Surdaki bütün toptanclarmzla bir araya gelip derneimizi kurduk. Terör maduru esnaf için devlet desteiyle 379 dönümlük arazi üzerine Surkent Toptanclar Sitesi kurulmas ve bu sayede 5 bini akn kiiye istihdam salanmas için proje hazrladk. Projemizle ilk etapta 5 bin kiiye istihdam salanacak. Yani teröre atlm 5 bin tokat olacak. Hedefimiz ileriki dönemlerde 20 bin kiilik istihdamdr.

- Üyelerin tamam erkek

Derneklerinin tamam erkek olan 566 üyesi bulunduunu kaydeden Ylmaz, Diyarbakr çok sevdiini, bu kente hizmet etmek istediini anlatt.

Rabbimize ve devletimize güvenerek bu yola koyulduk. Devletin özellikle Diyarbakr ve Sura gösterdii hassasiyet için çok teekkür ediyorum. Bizlere ayrcalk tannyor. Cumhurbakanmz Sura, Diyarbakra bölgeye ayr bir önem gösteriyor. Bölge ekonomisi geliirse terör o zaman biter. diyen Ylmaz, baary yakalamak için cinsiyetin önemli olmadn dile getirdi.

Ylmaz, konumasn öyle sürdürdü:

Önemli olan istemektir, azmin gücüdür. Her eyden önce ben bir anneyim, bir eim. Baarl olmak için mutlu bir aile önemlidir. Bir kadn isterse hem anne hem e hem patron hem de içi olur. Kadn isterse yapamayaca hiçbir ey yoktur. 6 kz, bir erkek kardeiz. Annem ve babam yllarca Dicle Üniversitesinde hasta bakclk yaparak bize baktlar. Allah onlardan raz olsun. Babam 6 kz evladn okuttu. ki ablam 28 ubat maduru, baörtüsünden dolay okuyamadlar.

SDER projesi için Ankaraya sürekli gidip geldiini, projenin çok önemli olduunu dile getiren Ylmaz, yl sonunda projenin hayata geçirileceine de iaret etti.

Ana Sayfaya Git