Ersen, artık duyuyor

Parkta oynarken işitme cihazı çalınan Ersen Kaya'ya, Vali Hasan Basri Güzeloğlu 'nun talimatı ile 18 bin lira değerinde olan işitme cihazı alındı.

Haberler 16.09.2017 - 09:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Vali Yardmcs Tuba Koaln da hazr bulunduu ortamda Ersenin kulana takld. Cihazn taklmas ile Ersen Kaya, yaklak bir ay sonra yeniden sesleri duyabildi.

Merkez Balar lçesinde ikamet eden ve yaklak 1 ay önce önce annesiyle gittii parkta biyonik kulak olarak ifade edilen implant cihaz çalnan 4 buçuk yandaki Ersen Kaya ile ilgili haberimiz üzerine Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolu devreye girmiti. Vali Güzelolunun talimatyla satn alnan 18 bin lira deerindeki iitme cihaz, önceki gün Aile ve Sosyal Politikalardan sorumlu Vali Yardmcs Tuba Koal tarafndan Kaya aileye ulatrld.

Aileyi evinde ziyaret eden Anne Nezahat ve Baba Adnan Kayayla görüen Vali Yardmcs Koal, yaklak 1 aydr duyma sorunu yaayan Ersen Kayann ihtiyac olan biyonik iitme cihazn doktor gözetiminde Ersene taklmasn salad.

ENES ARTIK DUYUYOR

Ersen ve kz kardeine çeitli oyuncaklarda hediye eden Vali Yardmcs Tuba Koal, Benzer olan tüm çocuklara devlet olarak hassasiyetimizi göstermekteyiz. Ersennin bundan sonraki eitim hayatnda da baarlar dileimi ailesine iletiyorum. Her zaman yanlarnda olduumu belirtmek isterim, devletimiz sürekli yanlarnda olacaktr. Sayn Valimin verdii talimatla bizde hemen gereini yerine getirdik. Ailesini mutlu etmek ve Ersenin bundan sonraki eitim hayatna devam etmesini salayabilmek bizler adna da mutluluk vericidir dedi.

Anne Nezahat Kaya ise uan çok mutluyuz, olum eitimine devam edecek salna kavuacak. Herkese çok teekkür ederiz. Sayn Valimize çok teekkür ediyorum. Allah devletimizi bamzdan eksik etmesin. Daima yanmzdayd dedi.

Ana Sayfaya Git