Ersen Yeniden İşitecek!

Diyarbakır'da bebekliğinde geçirdiği havale sonucu yüzde 90 işitme kaybına uğrayan ve 17 gün önce oyun oynadığı parkta 18 bin lira değerindeki işitme cihazı çalınan 4.5 yaşındaki Ersen Kaya'ya Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'nun talimatı ile işitme cihazı alınacak. Aileyi evinde ziyaret eden Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekipleri işitme cihazının alınacağını söyledi.

Haberler 12.09.2017 - 09:56 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrda bebekliinde geçirdii havale sonucu yüzde 90 iitme kaybna urayan ve 17 gün önce oyun oynad parkta 18 bin lira deerindeki iitme cihaz çalnan 4.5 yandaki Ersen Kayaya Diyarbakr Valisi Hasan Basri Güzelolunun talimat ile iitme cihaz alnacak. Aileyi evinde ziyaret eden Sosyal Hizmetler l Müdürlüü ekipleri iitme cihaznn alnacan söyledi.

DYARBAKIR-Merkez Balar lçesi 5 Nisan Mahallesinde yaayan ve 17 gün önce gittii parkta 18 bin lira deerindeki iitme cihaz çalnan 4.5 yandaki Ersen Kayann dramna ilikin haberimiz ses getirdi.

Haber üzerine Diyarbakr Valilii harekete geçti. Vali Hasan Basri Güzelolunun talimat ile Sosyal Politikalar l Müdürü Halit Acar ailenin evini ziyaret ederek, Ersen Kayann sorununa çözüm oldu.

ERESE TME CHAZI

Aile ile sohbet ederek sorunlarn dinleyen Acar, Diyarbakr Valisi Güzelolunun talimatyla harekete geçtiklerini belirterek, Olayn basnda yer almasnn ardndan Sayn Valimizin de talimatyla durumu yerinde görerek bilgi vermek amacyla geldik. Sayn Valimizin himayesiyle devletimizle Ersene bu destek salanacak dedi.

VALYE TEEKKÜR

Ersenin babas Adnan Kaya ise Ersen tekrar sese kavuacan anlad bugün çok mutlu, hep gülüyor. Valimize ve emei geçen herkese teekkür ediyorum dedi. Olunun bugün çok mutlu olduunu hiç alamadn belirten annesi Nezahat Kaya da Bugün olum çok mutlu cihazna kavuacan sanrm hissetti, sayn Valimize devletimize çok teekkür ediyorum. Eer cihaz olmasayd olum okula gidemeyecekti. Tekrar eski salna kavuacak, ona baknca kahroluyordum imdi çok sevinçliyimdedi.

çALINAN CHAZ

Ersenin rehabilitasyon merkezi eitimcisi Aye zgi ise çalnan iitme cihaznn hiç kimsenin iine yaramayacan belirterek, Bu tür cihazlar hastann dnda hiç kimsenin iine yaramayacaktr. Eer Ersene o cihaz yeniden bulamasaydk, çocuun yaam bambaka olacakt. Bu çocuklarn ses aldklar duymay salayan cihazlar konusunda vatandalarn daha duyarl olmas gerekiyor.Bu çocuklar cihazlar olmaynca hayat boyu madur olabiliyorlar dedi.

Ana Sayfaya Git