Eski başkanlardan 9'na tutuklama!

Diyarbakır’da "terör soruşturması" kapsamında gözaltına alınan HDP ile DBP'nin eski başkanları ile bazı STK temsilcilerin aralarında bulunduğu 14 kişiden 5 kişi serbest bırakılırken, 9 kişi ise tutuklandı.

Haberler 27.05.2021 - 00:33 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Cumhuriyet Basavclnn eylem ve etkinlikler ile gizli tank ifadelerini gerekçe göstererek balatt terör soruturmas kapsamnda 24 Maysta Diyarbakr, Adana, Mersin, Antalya, Dersim, stanbul ve Batmanda e zmanl operasyon düzenlendi. Operasyonda Halklarn Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) il ve ilçe yöneticileri, Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) E Genel Bakan Yardmcs Beycan Takran ve birçok sendika ve dernek yöneticisinin de aralarnda bulunduu 30 kii gözaltna alnd.

GÖZALTINA ALINANLAR

Diyarbakr Emniyet Müdürlüünde ifade ilemleri tamamlanan 14 kii dün adliyeye sevk edildi. Savclkta ifadeleri alnan HDP Diyarbakr l Ebakanvekili rfan Söner, HDP Yeniehir lçe Ebakan Kasm Kaya, HDP Balar ilçe yöneticisi Kemal Baran, HDP Kayapnar eski ilçe yöneticisi Newroz Reitolu, HDP eski Silvan yöneticisi Medeni Yanl, Yeniehir Belediyesi meclis üyesi Yusuf Sekmen, Balar Belediyesi meclis üyesi Hüsnü Aslan, HDP eski il yöneticisi Ali hsan Karahan, HDP il yönetici Abdullah Arkan, HDP Kayapnar ilçe yöneticisi ahin Erolu, DBP yöneticisi ahin Tanrverdi, TUAY-DER yöneticisi Mehmet Özel, KHK ile ihraç edilen öretmen Frat Akdeniz ve Engin Ihlamur, tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hakimliine sevk edildi.

9 K TUTUKLANDI

Hakimlikte ifadeleri alnan Hüsnü Aslan, Kasm Kaya, Mehmet Özel, Medeni Yanl, ahin Erolu adli kontrol art ile serbest braklrken, Abdullah Arkan, Yusuf Sekmen, Ali hsan Karahan, Kemal Baran, ahin Tanrverdi, rfan Söner, Frat Akdeniz, Newroz Reitolu, Engin Ihlamur ise katldklar eylem ve etkinlikler gerekçe gösterilerek örgüt üyesi olmak iddiasyla tutukland.

14 K EMNYETTE TUTULUYOR

Diyarbakr Emniyet Müdürlüünde tutulan 14 kiinin de ifade ilemleri ardndan adliyeye sevk edilmesi bekleniyor.

2 K SERBEST BIRAKILDI

Ayn soruturma kapsamnda gözaltna alnan ve dün adliyeye sevk edilen HDP Diyarbakr eski l Ebakan Cabbar Leygara ve 81 yandaki Kadri Atl, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliinde ifadeleri alnarak adli kontrol tedbiriyle serbest braklmt.

Ana Sayfaya Git