Eski Mardin Yolu yenileniyor

Sur İlçesinde bulunan eski Mardin Yolu'nu yeni Mardin Yolu'na bağlayan 4,5 kilometrelik yolda genişletme ve yenileme çalışmaları için ihaleye çıkıldı.

Haberler 21.04.2021 - 00:06 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Yol Yapm Bakm ve Altyap Koordinasyon Daire Bakanl 2021 yl program kapsamna ald Sur lçesinde bulunan eski Mardin Yolunda yenileme çalmalar için ihale gerçekletirdi.

Eski Mardin Yolunda bulunan Bavar Köprüsünden yeni Mardin Yoluna kadar 4,5 kilometrelik bölümde yol geniletme, köprü, 500 metre fore kazkl istinat duvar ve sanat yaplar tamamen yenilecek.

Eski Tekel çki Fabrikasnn olduu yerde bulunan alt geçit geniletilerek devamnda bulunan çarkl mahallesine balanty salayan eski köprü yerine ise 71 metrelik yeni köprü yaplacak.

çalmalar tamamlandnda 3 metre geniliinde kaldrm, aydnlatma direkleri, 14 metre geniliinde olacak yol, konforlu ve güvenli bir hale getirilerek vatandalarn hizmetine sunulacak.

HALE YAPILDI

19 Nisan 2021 Pazartesi günü saat 11.00da DBB hale Toplant Salonunda yaplan ihaleye 19 firma katld. haleye katlan firmalarn teklif mektuplar açklanarak dosyalarnda eksiklik olup olmad incelendi. hale Komisyonu, yapaca deerlendirmelerin ardndan kazanan firmay ksa zamanda kamuoyuna açklayacak. hale kapsamnda ayrca Sur lçesinde bulunan Mervani Caddesi ile Bismil ve Hani merkez yollarnda yenileme çalmalar yaplacak.

Ana Sayfaya Git