Esnaf batıyor

Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birliği düzenlediği iftar yemeğinde esnafların sorunlarına dikkat çekilerek, “Esnaf batıyorken, 3-5 holding sahibi zengin oluyor” denildi.

Haberler 29.04.2022 - 01:55 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Remzi ET

DYARBAKIR Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii düzenledii iftar yemeinde esnaflarn sorunlarna dikkat çekilerek, Esnaf batyorken, 3-5 holding sahibi zengin oluyor denildi.

FTAR BULUMASI

Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii, her 4 ylda bir düzenledii deerlendirme raporu hakknda bilgi vermek için iftar yemei düzenledi. Yemee çok sayda kii katld.

Türkiye Güney Dou Anadolu Bölgesi Temsilen Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Yönetim Kurulu üyesi ve Diyarbakr Esnaf ve Sanatkarlar Odalar Birlii Bakan Alican Ebedinolu, yaadklar sorun ve skntlar rapor halinde birebir aktardklarn belirtti.

ESNAF TARHN EN AIR SIKINTISINI YAIYOR

Tarihin en ar tahribatn gerek Türkiye esnaf gerek bölge esnafnn en büyük skntsn yaadn belirten Ebedinolu, Bu sorun ve skntlar sizlerle paylamak ve ileriki süreçte bu yaadmz sorunlarn çözümü için yeni çalma hazrlarn yetkilere iletmektir. Bölgede en büyük handikapmz güven ve huzur ortamn tesisi kalc bir ekilde salanmamasdr. Bunlarn desteklenmesi gerekir. Bunlarn yara almas halinde sosyal ve toplumsal sorunlar da beraberinde gelmesi anlamna geliyor eklinde konutu.

VERLEN DESTEK YETERL GELMED

Kriz döneminde esnafa verilen desteklerin yeterli gelmediini aktaran Ebeddinolu, Üç ayda 323 esnafmz dükknn kapatmak zorunda kald ve bunlarn yüzde 40 hizmet sektörü. Bunlarn desteklenmesi lazm. Maalesef her alanda zincir marketler bulunmakta ve esnaf bitirme noktasna getirmi durumda. On yl önce Diyarbakr Bakkallar bayiler Odalar birliimizin üye says, 6 bine yaknd ancak uanda bu say üçte birine dümü durumda. Bu zincir marketlerin sahiplerinin birçou holding sahibi ve sanayici bölgeye hiçbir yatrm da yok. Esnaf batyorken, üç be tane holding sahibi zengin oluyor diye konutu.

Ana Sayfaya Git