Esnaf eski bayramları arıyor

Diyarbakır esnafı, eski bayram heyecanının kalmadığını belirterek, daha güzel bayramlar yaşamak istediklerini dile getirdi.

Haberler 26.08.2017 - 09:39 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Kurban bayramna günler kalmasna ramen ilerin çok durgun olduunu söyleyen Diyarbakr esnaf, bayramn eskisi gibi youn ve bereketli olmadna dikkat çekti.

Bayrama sayl günler kalrken esnaf bayram hazrlklarn tamamlad. Halkn çarlara artk eskisi rabet göstermediini ifade eden esnaf, ilerin yar yarya dütüünü dile getirdi.

Yaklaan bayram nedeniyle her bayram olduu gibi bu bayramda da ümitlendiklerini belirten Diyarbakr esnaf, bekledikleri satlarn hl balamadndan dolay ikayetçi.

ndirim var, i yok

Eski bayramlar aradklarn ifade eden Ramazan Abdi, ler baya durgun. Bayrama bir hafta kald ancak cadde bombo. çarda büyük indirimler olmasna ramen i yok. Eski bayramlarda, yol ortasnda kalabalktan dolay duramazdk. Ancak u an bakyoruz da cadde bombo. dedi.

Durgunluun sebebi

lerinin düme sebeplerine de deinen Abdi, Bu isizliin, durgunluun sebebi büyük alveri marketleridir. nsanlarmz büyük marketlere gidiyor. çarmzda ürünlerimizi daha uygun fiyata veriyoruz ancak yine müteri bulamyoruz. diye tepki gösterdi.

ler yüzde 70 dütü

lerin yüzde 70lere varan düüte olduunu dile getiren Ercan Aykanat, çarnn bu caddesi her bayramdan 20 gün öncesinde yürünülmeyecek kadar kalabalk ve youn olurdu. Ancak uan baktmzda bayrama 1 hafta kalmasna ramen, ne müteri var ne de i var. ifadelerini kulland.

Alverite bir istikrar yok

Aykanat son olarak, Dünya siyaseti ve Türkiyede yaanan olaylarn tüm pazarlar olumsuz etkilediini düünüyorum. Bu durum böyle devam edecek gibi görünüyor. uan alverite bir istikrar yok. Bayram yaklatk ancak normal günlerden daha az i var. Normal günlerde dahi daha çok i yapabiliyorduk. Ne kalabalk var ne i! Bo bouna kendimizi yoruyoruz. lerin açlmasn temenni ediyoruz. eklinde konutu.

Dütükçe dümeye balad

27 yllk esnaf olduunu söyleyen Ahmet Can ise Bu son birkaç yldr, iler dütükçe dümeye balad. Sözde bayrama giriyoruz. Diyarbakrn en büyük çarsndayz ama binden fazla insan geçmiyor. Ürünlere 15 TL fiyat biçiyoruz, pahal olduunu söylüyor. Piyasa durgun ve skntl iken isizlik de artyor. çok skntl bir bayram geçiriyoruz. Bu günleri normal günlerden farkl göremiyorum. dedi.

Halkn fakir olduunu düünüyorum

Can konumasna Halkn fakir olduunu düünüyorum. Kahvelerde oturanlar, nasl alveri yapacak? bulsaydm, esnafl brakp inaatta çalrdm. sözlerini de ekledi.

Aziz Erta ve Mahmut Aras da ilerin çok durgun olduunu belirterek, kendilerine çok müdahale eden zabtalardan da rahatszlklarn dile getirdiler.

Ana Sayfaya Git