Esnaf iş yapamaz halde!

Yenişehir İlçe Garajı esnafını ziyaret ederek vatandaşlarının sorunlarını dinleyen HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Faruk Dinç, burada yaptığı konuşmada piyasadaki istikrarsızlığın esnafı iş yapamaz hale getirdiğine dikkat çekti.

Haberler 24.03.2022 - 00:43 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Yeniehir ilçesinde bulunan ilçe-köy garajndaki esnaf ziyaret eden HÜDA PAR Diyarbakr l Bakan Faruk Dinç, Yeniehir lçe Bakan Muzaffer Beber ve beraberlerindeki heyet ile halkn sorun ve skntlarn dinledi.

Vatandan genel olarak piyasalardaki istikrarszlk, zamlar ve vergilerden ikyetlerini dile getirdikleri ziyarette Dinç, vatandan ve esnafn sorunlarn gördüklerini, bu sorunlarn çözümü için yetkililerle temas halinde olduklarn dile getirerek sorunlarn çözümü noktasnda ellerinden geleni yaptklarn ifade etti.

Yapt ziyaretlerden sonra basna deerlendirmelerde bulunan Dinç, ilçe garajndaki esnafn yetkililer tarafndan terk edildiini ve bu yüzden de esnafn iyerlerini açamayacak duruma geldiini söyledi.

Vatandan boynunun bükük olduunu belirten Dinç, Piyasadaki istikrarszlk, elektrik, doal gaz, akaryakt ve gda ürünleri gibi birçok kalemde yaplan zamlar vatanda ciddi bir ekilde zor durumda brakmtr. Piyasadaki istikrarszlktan dolay esnaf i yapamaz duruma gelmitir. Hatta bazlar kepenklerini dahi açmyorlar. Buradaki durum vatandan içinde bulunduu durumu somut bir ekilde gözler önüne koyuyor. Vatandan sabrnn daha fazla zorlanmamas için acilen çözümler üretilmelidir. dedi.

ARTAN AKARYAKIT FYATLARI PYASAYI HER YÖNDEN KLTLEMTR

Vatandan yaad skntlarn giderilmesi için yetkililere çarda bulunan Dinç, Özellikle akaryakttan ÖTV ve KDV vergilerinin alnmamas gerekiyor ya da en azndan bu akaryakt fiyatlarna bir düzenleme yaplmas gerekir. çünkü artan akaryakt fiyatlar piyasay her yönden kilitlemitir. Piyasadaki birçok kalemde yaplan zamlar bir an önce kontrol altna alnmaldr. Aksi takdirde vatanda içerisinde bulunduu zor durumdan syrlamaz. Yetkililer vatandan yaad skntlar görmezden gelemez. Ayrca bugün ziyaret ettiimiz ilçe garajna da sahip çklmal ve burada i yapamayan, kepenk bile açamayan esnafn sorunlarnn giderilmesi gerekir. ifadelerini kulland.

Ana Sayfaya Git