Esnaf’a vergi indirimi

Diyarbakır Yenişehir Belediyesi, 31102 Nolu Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren Yeni Koronavirüs (Covid-19) Salgınının Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltılması Hakkında Kanun maddesi ile birlikte harekete geçti.

Haberler 22.05.2021 - 10:03 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn Merkez Yeniehir Belediye Meclisince alnan kararda 2020 ve 2021 yllar içerisinde Koronavirüs tedbirleri kapsamnda Faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunamayan iletmelerin faaliyette bulunmad dönemlere ait ilan, Reklam ve Temizlik vergisinin alnmamas önünde Belediye Meclis karar ald.

Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Murat Beikci Bakanlnda toplanan Yeniehir Belediyesi Meclisi ayrca kapal olmas mümkün olmayan i yerleri dnda kalan tüm ticari iletmelerin ilan ve reklam vergisinde yüzde 50 indirim yapt.

VERG NDRM

Yeniehir Belediyesi Meclisi, Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Murat Beikci Bakanlnda topland. Yaplan Meclis toplantsnn ardndan açklama yapan Bakan Beikci, Koronovürüs tedbirleri kapsamnda Resmi gazetede yaymlanan kanun maddesi ile ilgili olarak baz alacaklarn ertelenmesi, alnmamas veya yaplandrlmas için kararlar aldklarn belirterek,Hükümetmizin destekleri ile ilçemizde bulunan tüm ticari iletme ve iyerlerimize her zaman destek olacaz. dedi.

BAKAN BEKC

Bakan Beikci,Belediye meclisimiz 31102 Nolu Resmi gazetede yaymlanarak yürürlüe giren Yeni Koronavirüs (Covid-19) Salgnnn Ekonomik ve Sosyal Hayata Etkilerinin Azaltlmas Hakknda Kanun maddesi ile birlikte 76 Nolu kararyla kararda 2020 ve 2021 yllar içerisinde Koronavirüs tedbirleri kapsamnda Faaliyetleri durdurulan veya faaliyette bulunamayan iletmelerin faaliyette bulunmad dönemlere ait ilan, Reklam ve Temizlik vergisinin alnmamas ve ayrca Kapal olmas mümkün olmayan i yerleri dnda kalan tüm ticari iletmelerin ilan ve reklam vergisinde yüzde 50 indirim yapma karar aldk. Belediye olarak salgnn yaylmasn önlemek amacyla tedbirlerimizi almaya devam ediyoruz. Bu zorlu snavdan birlikte baaryla çkacaz. Bugüne kadar her zaman yanlarnda olduumuz esnafmza bu zor günlerinde belediye olarak bizlerde destek verelim istedik. dedi.

Ana Sayfaya Git