Esnafın duyarlılığı

Diyarbakırlı Mehmet Yüksel'in yaralı bulup tedavi ettirdiği sokak kedisi için yaptırdığı ahşap kulübe, sokak hayvanları için de yuva oldu.

Haberler 03.12.2020 - 00:59 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Merkez Kayapnar ilçesinde 25 yllk esnaf Yüksel, bir süre önce yaral halde i yerinin önüne gelen kedinin sol ön ayann üzerine basamadn fark etti.

Yüksel, veterinere götürüp tedavi ettirdii kediyi sahiplenerek Peo adn verdi. Birlikte vakit geçirmekten keyif duyduu kedisinin bakm ve beslenmesiyle yakndan ilgilenen Yüksel, Peo için dükkann önünde ahap kulübe yaptrd.

Semtin maskotu haline gelen Peo, mahalle sakinlerinin yan sra yoldan geçenlerin de ilgisini çekiyor.

Peonun kulübesi ise, çou kedi olan sokak hayvanlarna da geceleri ev sahiplii yapyor.

çocukluktan beri hayvan sevgisinin olduunu belirten Yüksel, dükkanna ayan basamayacak ekilde gelen kediyi görünce çok üzüldüünü söyledi.

Kedinin her eyiyle ilgilendiini ve bundan da büyük mutluluk duyduunu vurgulayan Yüksel, unlar konutu:

Bu dünyada bütün canllarn yaama hakk var. Baz kiilerin hayvanlara kar merhametsizliini gördükçe geceleri uykum kaçyor. Böyle olmamas lazm. Bu kedi yaral halde kendini dükkana att. Ben de ona o scakl gösterdim. Yanma geldi, bana sarld. Onu veterinere götürdüm tedavisini yaptrdm. Aslnda o bizi sahiplendi. Sokakta yaayan bir kedicikti. O sevgiyi bizde hissettii için o bizi sahiplendi.

lk gece kediyi i yerinde brakt için üzüldüünü, sabah onun için kulübe yapmaya karar verdiini aktaran Yüksel, unlar kaydetti:

Esnafa örnek olmak için ona ev yaptrdm. Belki birileri görür aynsn yapar. Peomuzu çok sevdik. O da bizi çok sevdi. Dubleks ev ona yakr. Bir de büyük yaptk baka sokak hayvanlar da girebilsinler diye. Geliyorlar, mama veriyoruz onlara. Esnaf arkadalar da geliyor kulübeye mama, tavuk eti brakyor. Bunu görünce çok mutlu oluyorum.

Sosyal medyada kedisi için yaptrd kedi evi videolarnn ilgi gördüünü dile getiren Yüksel, çok insan tebrik mesajlar atyor. Ünlüler de tebrik mesaj atyor. ifadesini kulland.

10 KED BARINIYOR

Esnaf Mehmet Piran çelik ise Yükselin yaptrd kulübeyi gören herkesin beendiini vurgulayarak, Souktan ve yatan korunmas için ona ev yapt. Gece bu kulübede yaklak 10 kedi toplanyor. Kulübeye braklan yiyecekleri yiyorlar. Onlarn da scak yuvaya ihtiyaçlar var. diye konutu.

Mahalle sakini Ayten çetiner de yoldan geçerken kedi evini görünce çok ardn belirterek, özellikle hayvana iddetin ön plana çkt bugünlerde bu tür davranlarn herkese örnek olduunu iaret ederek, Keke herkes duyarl olsa. dedi.

Ana Sayfaya Git