Evde bakım!

Yenişehir Belediyesinden 65 yaş ve üzeri vatandaşa evde bakım hizmeti

Haberler 14.03.2022 - 00:16 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakr Yeniehir Belediyesi, ilçede Sosyal Yardmlama ve Dayanma Vakfna kaytl 65 ya ve üzeri vatandalar evlerinden ziyaret ederek evde bakm hizmeti veriyor.

Merkez Yeniehir Kaymakam ve Belediye Bakan Vekili Murat Beikcinin talimatlar ile Yeniehir Belediyesi Kadn ve Aile Hizmetleri Müdürlüü ekipleri ilçede hayata geçirilen Yal Destek Program (YADES) Projesi kapsamnda 65 ya ve üzeri vatandalara evde bakm hizmeti vererek tüm ihtiyaçlarn karlyor.

Evde Bakm Hizmetine gereksinim duyan 65 ya ve üzeri vatandalarn evlerinde tüm ihtiyaçlarnn karlandn belirten Beikci, Evde bakm hizmeti ile 65 ya ve üstü evde yalnz yaayan, evde kiisel temizliklerine yardmc olabilecek baka bir yakn bulunmayan vatandalarmzn ev temizlii ve kiisel bakmlar için YADES Projemiz kapsamnda Kadn ve Aile Hizmetleri Müdürlüümüz bünyesinde Evde Bakm Birimimizi kurduk dedi.

EKPTE, HEMRE, KUAFÖR, SOSYAL HZMET UZMANI VE TEMZLK ELEMANLARI BULUNUYOR

Bakan Beikci, Evde bakm birimimizde görevli hemiremiz yallarmzn eker, tansiyon ve ate ölçümlerini düzenli olarak yaparak, gerek gördüünde hastaneye sevkini yapyor. Kuaförümüz yallarmzn saç, trnak ve cilt bakmlaryla ilgilenirken, ev temizliinden sorumlu olan çalanmz evi temizliyor. Sosyal hizmet uzmanmz, yallarmz ve yaknlaryla gerekli görümeleri yapp, rapor tutuyor. Her hafta bir psikoloumuz deerli büyüklerimize gerekli sosyal ve psikolojik destei salarken, bir çalanmz yalmzn evindeki fiziksel eksiklikleri tespit ederek gerekli boya, tamirat gibi ihtiyaçlar gidermeye çalyor. Ayrca yalmzn banka, hastane ve kamu kurum ve kurululara ulamlarn da sosyal taksilerimizle ücretsiz salyoruz. Kültürümüzün tayclar ve evlerimizin baköelerinde arladmz koca çnarlara hizmet etmek boynumuzun borcudur. Onlar ikinci baharlarnda yalnz brakmayacaz ve belediye olarak elimizden geleni yapacaz eklinde konutu.

Ana Sayfaya Git