Evde bulaşık yıka dediler!

Diyarbakırlı ev hanımı "evde bulaşık yıka" diyenlere inat otobüs şoförü oldu

Haberler 12.11.2021 - 00:26 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Songül Varl, Diyarbakrda ev hanm iken otobüs oförlüü yapmaya balad. Varl, azmi ile kadnlara i alannda, kadnlarn çalabileceini gösterdi.

Diyarbakr Belediyesi Ulam Daire Bakanlnda görevli 3 kadn otobüs oföründen biri de 2 çocuk annesi 36 yandaki Songül Varl. Ev hanm iken çalmaya karar veren Varl, 9 yl önce gerekli testlerden de baar ile geçince otobüs oförü olarak göreve balad.

Eve git, bulak yka diyenlere inat balad oförlüü azimle sürdüren Varl, iini severek yapyor. Varl, gazetecilere, iki çocuk annesi olarak oförlük yapmann yorucu olduunu belirterek, Kimi zaman çok yoruluyoruz ama iyi ki de yapmz dediimiz noktalar daha çok oluyor. dedi.

O MD OTOBÜS OFÖRÜ

Mesleiyle toplumda yer edindiini dile getiren Varl, hem anne olmann hem de çalmann mutluluk verici olduunu ifade etti.

Varl, tüm kadnlara hem bu meslei hem de i hayatna atlmalarn tavsiye ederek, Her meslein zorluu var ama engel tanmamamz gerekiyor. Her meslek erkee mahsus deil. diye konutu.

Göreve balad ilk dönemde zorlandn anlatan Varl, öyle konutu:

Eve git, bulak yka diyenler oldu. Zamanla pitik, gelitik. Otobüsü erkek kullanacak diye bir kural varm gibi davranyorlard. Ama hepsinin üstesinden çok güzel bir ekilde gelebildik. Kadn için hiçbir meslek zor deil.

Bu i size göre deil. diyenler kadar destek verenlerin de çok olduunu anlatan Varl, kendilerine imrenen, bu i sayesinde ekmeklerini kazandklarn gören kadnlarn da eitim almak istediini kaydetti.

Varl, Onlar da baarmak istiyor. Aslnda bunun önünün daha çok açlmasn bekliyoruz biz. ifadelerini kulland.

YOLCULAR GÜVENYORLAR

Yolculara güven verdiklerini, ilerini nezaketle yaptklarn aktaran Varl, bu yaklamlaryla insanlarn gönüllerine dokunduklarn belirtti.

Varl, Eimle evleneceimiz zaman biri otobüs oförü dieri güvenlik eleman demilerdi. Beni güvenlik eleman eimi de otobüs oförü sanmlard. Otobüs oförünün ben olduumu anladklarnda oke oldular. Hatta gelin gittiim ailedeki kadnlar da benden sonra oför olmak istedi. eklinde konutu.

Görevde olduu zaman çocuklarna einin baktn, kim müsaitse yemei onun hazrladn anlatan Varl, bu ekilde hem i yaamn hem de ev yaamn sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Ana Sayfaya Git