Evi kül olan aileye yardım

AK Partili Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, yangında 3 çocuğunu kurtardıktan sonra hayatını kaybeden fedakar anneden geriye kalan kullanılamaz haldeki evin bakım ve onarımını belediye bütçesi yerine kendi imkanlarıyla yapma kararı aldı.

Haberler 02.11.2020 - 09:54 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Diyarbakrn merkez Balar ilçesi Baclar Mahallesinde geçtiimiz günlerde meydana gelen yangn bir ailenin yürek szlatan dramna neden oldu. Anne Gülay Gülpnar, alevler arasnda kalan 2si engelli 3 çocuunu fedakar bir ekilde kurtardktan sonra ar yaral olarak kaldrld hastanede tüm çabalara ramen kurtarlamayarak hayatn kaybetti. Geriye kullanlamaz hale gelen bir ev, psikolojik olarak çöküntü içerisine giren gözü yal bir e ve annesiz 3 küçük çocuk kald. Küçük yata ailesini kaybettii için yetim ve öksüz kalan Gülpnar, zor artlarda büyüdükten sonra evlendi. Ei ve çocuklaryla mutlu bir hayat yaarken, hayatnn en büyük acsn yaad.

YARDIM EL UZATILDI

Yürek yakan dramn ardnda aileye en büyük destek Balar Belediye Bakan Hüseyin Beyolundan geldi. Acl aileyi ve kullanlamaz hale gelen evi ziyaret eden Bakan Beyolu, karlat manzara karsnda derin bir üzüntü yaarken, evin reisi Ali Gülpnara hem geçmi olsun ve teselli dileinde bulunarak teskin etti hem de evin bakm ve onarm için çalma balatt. Evin bakm ve onarmn belediye bütçesinden bamsz olarak kendi kiisel imkanlaryla yapacan ifade eden Beyolunun davran takdir toplad.

EV ONARILACAK

Yaanan dramn kendisini çok etkilediini belirten Beyolu, Her eyden önce bir insan olarak inanlmaz derecede üzüldüümü belirtmek istiyorum. çocuklarn kurtarmak için anneliin vermi olduu fedakarca bir düünceyle hareket eden kahraman annemize Allahtan rahmet diliyorum. Baba ve çocuklarn yaadklar hiç kolay eyler deil. nallah hepimiz üzerimize düeni yapacaz. Belediye bütçesinden bamsz olarak kendim ve arkadalarmn desteiyle evin bakm ve onarmn yaparak eskisinden daha modern ekilde ailemize teslim edeceiz. Evi yeniden yaanlabilir, salkl hale getireceiz. Bu vesile ile tüm hayrseverleri de bu ailemize destek olmaya davet ediyoruz. Balarda bunun gibi birçok madur aile var. Gelin hep beraber bunlara umut olalm, destek verelim diye konutu.

Ana Sayfaya Git