Evi yanan yetim aile yetkililerden yardım bekliyor

Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde elektrik kontağından kaynaklı kıvılcımlar sonucu çıkan yangında evi kullanılamaz duruma gelen yetim aile, yetkililerden mağduriyetinin giderilmesini istiyor.

Haberler 21.05.2021 - 10:45 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

DYARBAKIR-Dicle ilçesine bal Baköy Mahallesinin çayüstü mezrasnda 4 nüfuslu Güne ailesinin evi, elektrik kontandan kaynakl çkan yangnda kül oldu.

Yaklak 6 yl önce ei vefat eden Özlem Güne, 3 çocuuyla beraber bir aydr sokakta kalyor.

Yaad maduriyeti aktaran Güne, 6 yl önce eim vefat etti. O günden bu yana aldm bin 200 liralk dulluk maayla geçimimi salamaya çalyordum. Geçtiimiz ay evimde elektrik kontandan kaynakl yangn çkt. O yangnda hem evim hem de tüm eyalarm küle dönütü dedi.

En büyük çocuunun kronik rahatszl olduunu söyleyen anne Güne, 13 yandaki büyük çocuumun kronik rahatszl var. çkan yangnda çocuumun kulland cihazlar da yand. Yaklak bir aydr sokakta yatyoruz. Toprak zeminde yattmzda çocuum topraktan etkileniyor, rahatszlanyor. Beton alanda yatmak üzere komularmn damn kullandmda ev sahipleri kabul etmiyor, surat asyorlar. Ne yapacam armm. ifadelerini kulland.

naat malzemesi için borç istedim, onu da vermediler

Maduriyetinin giderilmesi için ilgili makamlara bavurduunu fakat bekledii ilgi ve destei göremediini dile getiren anne Güne, Yanan evimi yeniden ina etmek, idare edebileceim kadaryla eya tedarik etmek üzere ilgili makamlara bavuruda bulundum. Dicle Kaymakaml bana 10 bin lira nakdi destek yardmnda bulundu. Bu 10 bin lira ile ne yapabilirim? Neye yetecek? eklinde konutu.

Anne Güne, Verilen 10 bin lira demire mi, çimentoya m, tulaya m, svaya m yoksa içilie mi? hangi birini alacam. Evimi yeniden ina etmek üzere inaat malzemeleri sat yapan iyerlerine gidiyorum, borç istiyorum. Bana Bir saatliine dahi borç veremeyiz. çünkü demir fiyatlar anlk yükseliyor. Veresiye durumunda zarar etmemiz söz konusu. diyorlar. diye belirtti.

Maduriyetini dile getirmesine ramen kurum yetkililerinin kendisiyle ilgilenmediini söyleyen Anne Güne, Bu maduriyetlerimi ilgili kurumlara ilettiimde benimle ilgilenmiyorlar. Madurum, yetkili mercilerin sesimi duymasn istiyorum. dedi.

Ana Sayfaya Git