Evladımızı istiyoruz

HDP önündeki eylem 184'üncü güne girerken, ailelerin "evlatlarımızı istiyoruz" çığlığı yükselmeye devam ediyor. Aile sayısı 110 oldu.

Haberler 04.03.2020 - 11:57 Son Güncelleme : 01.01.0001 - 00:00

Ylmaz BEKLEYEN/Ylmaz YAA

DYARBAKIR-PKK tarafndan kaçrlan çocuklarnn bulunmasn isteyen aile says 184üncü günde, 3 aile daha katld. Geçen yln Kasm aynda kaybolan olu Ramazan (20) için gelen bedensel engelli Cemal Erta, Kocaeliden 5 yl önce 17 yanda daa kaçrlan olu için gelen anne Fadime Aksu, Mardinin Kzltepe ilçesinden gelen bedensel engelli baba Cemal Erta, çnar ilçesinden 5 yl önce 14 yanda daa kaçrlan kardei için gelen Mehmet Dicle eyleme katlan aileler arasna katld. Aile says 110ü buldu.

11 ALE, EVLADINA KAVUTU

Hacire Akarn olu Mehmetin yan sra eyleme katlanlardan Hatice Ceylann olu Cafer, Hüsniye-Hüseyin Kaya çiftinin kzlar Mekiye, Halime Kadrann torunu Halil brahim Kadran, Necla-Metin Açan çiftinin olu Harun Açan, Nizamettin-Aslhan Erefolu çiftinin olu Hüseyin, Gevriye Ayhann kz Pelda, Melik Aslann olu Volkan, Muhteber Birlikin olu Veysi Birlik, Cahide Alkann olu Mehmet Emin ve ahize Altnkaynakn kz Halise Alptekinin terör örgütünden kaçarak, güvenlik güçlerine teslim olmasyla oturma eylemi yapan ailelerden 11i evlatlarna kavutu. Hacire Akar dndaki 10 aile, dier ailelere destek olmak için oturma eylemine devam ediyor.

SEN ÖZLEDM OLUM, GEL BANA YARDIM ET

Oturma eylemi 184üncü günde de sürerken, aile saysda artmaya baylad. Geçen yln Kasm aynda Mardinin Kzltepe ilçesinde 4 ay önce kaybolan olu Ramazan (20) için HDP Diyarbakr l Bakanl binas önüne gelen bedensel engelli Cemal Erta, feryat etti. Kz Serap Baaran ile birlikte oturma eylemine katlan baba Erta, olu kaybolduktan sonra ablasna yollad mesajla terör örgütü YPGye katldn anlatt. Oluna teslim olmas için çarda bulunan Erta, Ablasna mesaj atm. Beni aramayn, YPGye katlacam demi. Ondan sonra hiç haber alamadm. Buraya geldik. Belki bir umut gelir. Kimsem yok. Olum, senin gelmeni istiyorum. Seni özledim olum, gel bana yardm et dedi.

SA MI, ÖLÜ MÜ? BLMYORUZ

Kardei için oturma eylemine katlan Serap Baaran ise kardei Ramazan kaybolduktan sonra kendisinden bir daha haber alamadklarn ifade ederek, Ramazan 2019 Kasm aynda kayboldu. Kardeime mesaj atm, hakknz helal edin diye. YPGye katlyorum demi. Ardndan da polise haber verilmesini istemi. Son olarak 1 saatim kald diye mesaj att ondan sonra hiçbir haber alamadk. Kardeimin sa salim dönmesini istiyorum. Babam gerçekten perian oldu. Bir saniye bile aklmzdan çkmyor. Sa m, ölü mü? Onu bile bilmiyoruz. Delirmek üzereyiz diye konutu.

KALP HASTASI ANNENN SES

Kocaeliden 5 yl önce 17 yanda daa kaçrlan olu Eren Yalçn için evlat nöbetine katlan anne Fadime Aksu olunun kalp hastas olduunu ve tedavi gördüünü belirterek, ekmek almak için evden çkan evladnn geri dönmediini söyledi. Olunun daa kaçrlmasndan HDPyi sorumlu tutan Aksu, çocuumu istiyorum, baka bir ey istemiyorum. dedi. Olu için at yakarken fenalaan Fadime Aksuya salk ekipleri müdahale etti.

KARDEM ALMADAN GTMYORUM

çnar ilçesinden 5 yl önce 14 yanda daa kaçrlan kardei Hamdullah için gelen aabey Mehmet Dicle de oturma eylemine dahil oldu. Dicle yapt açklamada, kardeinden 5 yldr haber alamadn belirterek bir televizyon kanalnda yaynlanan görüntüde kendisinin Suriyede olduunu gördüklerini ifade etti. Kardeimi almadan buradan gitmeyeceim. diyen Dicle, kardeine güvenlik güçlerine teslim olmas çarsnda bulundu. Dicle, HDPlilerden üpheleniyorum. Henüz 14 yandayd. Kardeimi kandrarak daa götürdüler. dedi.

Ana Sayfaya Git